woensdag 30 maart 2011

Armsteunen gefixeerd

Velomobiel.nl levert voor het eerst verstelbare onderarmsteunen. Ik heb ze al jaren in mijn fiets en ze zijn dan ook behoorlijk 'doorontwikkeld'. De steunen van de mannen uit Dronten hangen los en dat is niet comfortabel. Daarom pas ik ze aan aan mijn eigen standaard. Dit betekent dat ze aan de binnenzijde van de body gefixeerd worden met klittenband.
Handig met kurk ben ik niet, met Lexan wel. Een stukje 1 mm Lexan wordt koud onder een hoek van 90 graden omgezet. Met klittenband is het eenvoudig om de steun zowel aan het stukje Ibiliet als aan de binnenkant van de romp te plakken. Afhankelijk van de gewenste positie op de romp is daar wat meer klittenband oppervlak gecreëerd.
Het grote voordeel van deze steunen is dat je ze precies op hoogte kunt afstellen. De goede hoogte doet de beide handen exact op een comfortabele positie op de gripshifts belanden. Uiteraard is het stuur aan een staaldraad opgehangen waardoor er een maximaal comfortabele situatie is bereikt.

NB. Eén van de lezers van mijn blog zou de armsteuntjes van aluminium willen maken. Dat lijkt niet verstandig. Aluminium is heel sterk en kan je bij een ongeval waarbij je met de fiets op zijn kant gaat, ernstig verwonden. 1 mm Lexan is wel taai, maar vervormt onder druk voldoende om ernstig letsel te voorkomen.

4 opmerkingen:

Clément zei

Hello Wim,

Thanks a lot for the tip. I have the same arm rest system and I also have some comfort troubles with them. I will try to make such a system this week. I will probably use a plate of aluminium instead of plexyglass.

Have a nice day,
Greetings, Clément

Wim Schermer zei

Hi Clément,
I think a plate of aluminium is possible, but please use a very thin plate that will deform if you have an accident. If the aluminium plate is too strong, it will seriously harm you when the Quest rolls on his side.
If you wish I will sent you a piece of Lexan for free.
Best regards,
Wim

Clément zei

Hi Wim,

Thanks a lot for this precious remark! I didn't think about this possible issue!
It is really kind of you to propose me a piece of Lexan. I really appreciate. Do you have an e-mail address where I can give you my contact information ?

In order to bend the Lexan, do recommend to use a "Heteluchtpistool"? Or is there any other way ?

Thanks a lot again for your kind help!
With kind regards,
Clément

Wim Schermer zei

Hi Clément,
Click on my small photo, than click 'email' and you can sent me an email direct.
You can bent it cold. It can withstand a 90 degree bent easily.
Best regards,
Wim