vrijdag 14 april 2006

Quest optisch verfraaid

De gele omkasting en de tunnel is hier goed te zien

Na het spuiten is de Quest weer strak van lijn

De nieuwe 26" Quest is een fantastische fiets. Het grote achterwiel maakt de fiets sneller, comfortabeler maar het belangrijkste voordeel is dat de derailleur rechtstreeks op het achterwiel kan worden gemonteerd. Dit heeft tot gevolg dat de lawaaiige tussenas niet meer nodig is. Omdat de derailleur binnen de body van de fiets moet blijven, is er nu een omkasting gemaakt die weliswaar onvermijdelijk, maar m.i. niet erg mooi is. Daar is wel wat aan te doen, zwart spuiten. Dat ga ik vanmiddag doen.
Ik heb nog een halfvolle spuitbus matzwarte cameralak. Het is eigenlijk hittebestendige lak die ik gebruik om het interieur van luchtfotocamera's diep matzwart te spuiten. Van een diepmat zwarte lak reflecteert vrijwel geen licht.
De eerste spuitbeurt ziet er direct mooi uit. Als ik de fiets echter rechtop zet, blijkt dat de ronding van omkasting over een groter oppervlak moet worden gespoten. Ik plak opnieuw alles af en spuit nog een keer. Nu ziet er het veel beter uit. Uiteindelijk moet ik nog een derde keer afplakken en spuiten om onder de gemiddelde kijkhoek een strakke lijn te zien.
Ik heb een fotoserie gemaakt waar je de verschillende stappen en de heel goede resultaten kan bekijken. Klik http://web.mac.com/wschermer/iWeb/Site%208/Zwarte%20derailleur.html
De derailleuromkasting is nu met het blote oog al bijna niet te zien, met de camera is ie vrijwel niet vast te leggen.

2 opmerkingen:

WFvN zei

Ik snapte niet waarom je die derailleurafscherming zwart wilde spuiten....

Nu ik de foto's gezien heb, snap ik je helemaal. Ik ben het met je eens, dat ziet er beter uit.

H@rry zei

Ziet er goed uit Wim. Lijkt me ook wel wat.