vrijdag 30 juni 2006

Zonneparaplu, wat zullen ze lachen...

Na de tocht gisteren blijk ik, ondanks 3x insmeren, toch op enkele plaatsen verbrand. Zondag is er nog meer UV in de lucht. Ik zou best a.s. zondag wel een deel van de dag uit de zon willen zitten. Ik bel Smitsveld, maar die hebben alleen een full-size paraplu. Ik heb eigenlijk het juiste type papaplu alleen maar gezien op kinderwagens. Op naar Kids & Co. Daar hebben ze de juiste maat en in alle kleuren, behalve Quest-geel. Ik neem een witte en na het eten ga ik kijken of ik het ding fatsoenlijk kan monteren. Dat lukt na wat gezoek uitstekend. De aluminium buis die achter mijn rug onderdeel uitmaakt van de wielophanging, is een prima bevestigingspunt.
Eerst maar eens een proefritje. Het gaat goed tot 25 km/u, daarboven plopt de paraplu de andere kant uit. Ik verstel de beugel wat en rij door. Opeens rijdt er een groene VW bus naast me, Bart van Crasbeek en zijn vrouw Fiona, stappen uit en komen gierend van het lachen naar me toe. Nou had ik al geen gebrek aan belangstelling, een Quest met een babyparaplu is echt vermaak. Mijn vrouw verzoekt me dringend in Castricum niet met opgezette paraplu te rijden, ze schaamt zich rot. In Castricum is een Psychiatrisch Ziekenhuis gevestigd en ze denkt dat ik er langzamerhand aan toe ben om daar mijn licht op te steken.
Thuis verplaats ik de klem nog eens en nu zit ie perfect. Tot ruim 30 km/u blijft het pluutje keurig boven mijn hoofd staan. Nou nog even de hinderlijk wapperende randen omvouwen en met dubbelzijdig plakband vastzetten. Klaar voor de 270 km a.s. zondag.

6 opmerkingen:

WFvN zei

Dit vráágt natuurlijk om foto's :D

Wim Schermer zei

Hi Wilfred,
Als fotograaf ga ik daar natuurlijk voor zorgen. Eerst wilde ik de montage afmaken en een stukje proeffietsen. Morgen maak ik wel een fotootje.
Wim

Anoniem zei

Hoi Wim,

leuk itempje voor de zelfbouwspecial in Ligfiets& nr. 4, stuur je ook een fotootje naar hoofdredacteur@ligf...?

RB

Arnold zei

Ha Wim,

het is ook wel een wat koddig gezicht. Zo'n snelle fiets en dan, excuse le mot, zo'n toch ietwat lullig pluutje er boven. Aan het einde van de route was ik wel redelijk gewend aan het beeld en ik ben er van overtuigd dat je een heerlijk ritje hebt gehad zo....

Volgend jaar verwacht ik minstens een koelkast met ijblokjes in jouw Quest...!

arnold zei

IJblokjes zijn natuurlijk ijsblokjes gemaakt met water uit het .....

Wim Schermer zei

Hi Arnold,
Maarreh... ik had wel ijsblokjes mee, in de vorm van enkele gel koellichamen. Lees mijn blog, Leonie vond het heerlijk :).
Prachtige dag gehad en inderdaad door het gebruik van het pluutje totaal geen zonnebrand opgelopen. Met zero pigment in mijn vel is dit heel opvallend en voor mij nog nooit vertoond. Hij blijft dus voor zonnig toertochten zeker aan boord.
Overigens ook leuk om de reacties van omstanders te zien. Een Quest is natuurlijk al gek, een Quest met een parasol is echt te gek.
Groeten,
Wim