zaterdag 4 november 2006

Gekwetste kuitspier

Ik tik dit bericht met mijn rechterbeen op een bankje met een kussentje eronder. Niet mijn gebruikelijke positie. Wat is er aan de hand?
Donderdag twee weken geleden heb ik tijdens een zwemtraining met zwemvliezen een forse kramp gekregen. Zo erg dat ik de drijvende baanscheidingslijn nodig had om boven water te blijven. Na het zwemmen bleef de kramp als een zeurende pijn op de achtergrond, ook de week erna. Fietsen ging verrassend genoeg nog prima.... tot afgelopen zondag. Vanaf zondag is de pijn steeds hinderlijker geworden en het lopen gaat nog slechts als een trekkebeen. Spierpijn wordt meestal na een paar dagen minder, tot nu toe alleen maar beroerder. Mijn vrouw vreest een embolie, ik had eerder een dubbele longembolie, en ze staat erop dat ik naar de huisarts ga. Ik ben normaal niet zo gedwee maar gerust ben ik er ook niet op. Daarom toch maar even langs de huisarts. Deze stelt me gerust, de bloedsomloop is in orde. Als ie mij bij de kuit pakt ervaar ik dat als een echte kuitenbijter, ik ga door de grond. De conclusie is dat ik de diepe kuitspier heb gekwetst. Gaat vanzelf weer over, mits ik de belasting maar beperk.
Daarom even geen fietsen en zwemmen. Oervervelend, maar het is helaas niet anders.

2 opmerkingen:

Wijnandt zei

Goedemorgen Wim,

hoe staat het nu? Raakt de diepe kuitspier al genezen van de opgelopen stress? En hou je het leven vol, zo zonder fietsen en zwemmen?

't Lijkt me moeilijk: zelf doe ik de laatste dagen niet veel omdat ik na de preventieve (!) griepprik van een week geleden onmiddellijk een zere keel en een dag of wat later griep erbij kreeg, die mij nog niet hebben verlaten :-(

't Wordt hoog tijd voor sommigen van ons dat de toestand weer normaal wordt }:-)

Groeten!

Wijnandt

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Het gaat de goede kant op. Sinds donderdag kan ik voor het eerst de voet weer normaal afrollen. Ook de flinke verdikking is bijna weer normaal.
Dank voor je belangstelling.
Groeten,
Wim