vrijdag 31 oktober 2008

Drinken in de Quest

'Het zijn de kleine dingen die het doen'. Het fietsen in de Quest beschouw ik als het summum op fietsgebied. Toch zijn er een aantal dingen die het fietsen in de Quest nog aangenamer kunnen maken. Het hoofdsteuntje is er één van. Armsteuntjes zijn voor mij een absoluut onmisbaar accessoire. Comfortabel kunnen drinken is er ook zo een. Op lange ritten is voldoende water mee kunnen nemen een must. Sinds jaar en dag gebruik ik een Camel Bak drinkzak van 2 liter. Deze drinkzak met slangetje hangt heel eenvoudig aan een verlengde bout in de flens van de Quest.
Naast water neem ik vaak ook wat energie drank mee. Tot nu toe ging dat gewoon in een standaard bidon. Nadeel is dat deze hoge bidon de schakelaar van de binnenverlichting raakt en soms ongewild bedient. Ook is drinken onder de kap niet goed mogelijk. Een lagere fles met een rietje zou dit moeten oplossen. Camelbak heeft deze flessen natuurlijk in het assortiment, ze zijn met € 17,95 stevig aan de prijs en ook aan de hoge kant.
De huishoudwinkel Blokker heeft een kunststof drinkfles van 0,6 liter die precies doet wat ik wil. Hij is lager dan de standaard bidon, klemt heel goed in de bidonhouder en is voorzien van een 'rietje'. Deze doorschijnende Curver fles sluit heel goed af en als je het 'rietje' plat op de fles drukt, is ook deze opening waterdicht.
Voor € 3,60 is Wim het mannetje.

3 opmerkingen:

Tom zei

Hallo Wim,

Wat bedoel je met de camelbag hangt in de flens van de quest.
Wat is een flens?

vr.gr. tom hospes

Wim Schermer zei

Hi Tom,
De flens is de omgezette rand waarmee de boven- en onderkant van de Quest aan elkaar zijn gebout.
Groeten,
Wim

pjotr320 zei

Nadat ik de bidon op je site zag staan, heb ik vrijdag de blokker bidon gekocht.

Ideaal voor de kortere ritten, goede tip van lml. Bedankt voor de herinnering ;)

Groeten,

Peter