maandag 5 oktober 2009

Bramen en peren

Tegen de middag komt Kees langs. Ik heb sinds vorige week dinsdag niet meer gefietst om de achillespees te sparen. Zaterdag is deze nog flink op de proef gesteld tijdens het plukken van peren in onze achtertuin.
Toch maar een stukje fietsen. Richting Purmerend is altijd een prettig begin van een tochtje. De achillespees houdt zich behoorlijk goed en het fietsen gaat fijn. Nog steeds heerlijk dat de fiets zo stil is. Wel verdenk ik de achteras van een kraakje, vooral in bochten naar links goed hoorbaar. Via Purmerend rijden we over de Oostdijk naar Oosthuizen. Daar rijden we langs het smalle fietspad naar Beets. Kees vraagt of ik hier al eens geweest ben. Ja hoor Kees, als je mijn blog leest, inclusief de foto's van de bloemen en een modderzee, weet je dat ;).
Na de knik in het fietspad naar Beets ziet Kees plotseling bramen, en niet zo zuinig ook. We stappen uit en doen ons tegoed aan werkelijk kostelijke bramen. Kees laat ze meestal links liggen, maar gaat nu ook aan de smikkel.
Het begint te motregenen en dat is voor mij het sein om de rit niet langer te maken.
Via Schermerhorn, Noordeinde en Driehuizen bereiken we weer samen De Woude. Kees wil graag van onze overvloedige perenoogst een paar soorten meenemen. Het worden conferences en twee zakken grote stoofperen. Ik zet er een foto bij, mogelijk weet een van de lezers welke rassen dit zijn.
Met enige moeite, zo'n 15 kg peren in je fiets merk je heel duidelijk, komt Kees op gang.
50 km

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Wim,

Achillesproblemen kunnen ook ontstaan door het teveel strekken van het been tijdens het fietsen, heb ik ervaren.Het cranckstel een twee centimeter terugzetten doet wonderen.

Groet,
Bert Hoge

Wim Schermer zei

Hi Bert,
In mijn geval is de blessure ontstaan doordat ik in de leen Strada uit de pedaal schoot en de scherpe rand van het voetengat ramde.
Groeten,
Wim