woensdag 7 oktober 2009

Fietspomp zonder hinder mee

Enige tijd geleden las ik, waarschijnlijk op een blog die ik helaas niet meer kan vinden, een tip over het zonder hinder opbergen van de kunststof Halfords fietspomp. De collega-blogger had een stukje klittenband op de zijkant van de voet van zijn pomp geplakt. Het contra-klittenband op de binnenkant van de Quest op een zodanige plek dat de pomp vrijwel achterin de fiets belandt. Dat heb ik ook gedaan en inderdaad verdwijnt de pomp achterin de fiets waar normaal niets te stouwen is. Toch is ie in één beweging tevoorschijn gehaald en dankzij het klittenband rammelt er niks. Wel heb ik de noppenfolie waarin de pomp altijd al werd verpakt in ere gehouden. Samen met het gereedschap en de reserve-band is de rechterkant van de Quest nu het service gedeelte.
Wil de blogger die deze goede tip voorstelde zich melden? Die krijgt dan hier uiteraard de 'credits'.

Naschrift.
Ietwat schlemielig dat ik de bedenker van deze tip niet kan vinden. Toch maar wat beter googelen. De zoekwoorden 'halfords pomp klittenband' leveren direct de goede blogger op. Het is de blog van Quest 342 van Marcel Prins.
De blogvermelding is te vinden op: http://velo-quest.blogspot.com/2009/08/pomp-en-vrouwlijk-vernuft.html

8 opmerkingen:

marcel beekmans ( beekie ) zei

beste wim,

ik heb altijd m'n fietspomp met drukmeter aan die kant liggen!!!!

Tom zei

Hallo Wim,

Wat voor klitterband gebruik je dan.

Vr.gr. tom hospes

Gert Jan zei

Dag Wim,

Ik zelf heb de bodem van de Quest bedekt met isolatiemateriaal. Hier kun je vervolgens opleggen wat je wilt en het rammelt nooit. M'n pomp ligt dus gewoon los naast me, en zonder enige rammel kan ik over keien fietsen. Ook m'n telefoon ligt op de bodem, etc.

groet,
Gert Jan

Wim Schermer zei

Hi Tom,
Gewoon het klittenband dat ook Velomobiel.nl gebruikt. Op de pomp een wat smaller stukje met de lusjes, in de Quest een breder stuk met haakjes.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Hi Gert Jan,
Ik heb zelf eerder de bodem bedekt met een enkele laag Ventisit. Nu is dat wat lastiger, de stoel ligt erg laag in de Quest. Ook weegt het allemaal weer. Ik heb de pomp ook achterin liggen omdat ik het een tamelijk groot ding vind dat nogal wat bagageruimte inneemt. Op de reis naar Borkum had ik nu ruimte genoeg.
Groeten,
Wim

Marcel zei

Hoi Wim,

Bedankt voor de credits!

Groeten,
Marcel Prins
Quest 342

Quemo zei

Een plek waar hij ook niet in de weg zit is aan de rand tussen boven- en onderkant van de Quest. Ik heb de pomp links van het achterwiel hangen. Hij steunt bovenop de aluminium dwarsbalk en hangt aan een klittenbandstrip die ik aan het achterste boutje (voor monteren van de bovenkant op de onderkant) heb gemaakt. Voordeel hiervan is dat je niet eerst je 'serviceruimte' hoeft leeg te halen als je de pomp wilt pakken.

Wim Schermer zei

Hi Wilfred,
Dit is ook een goede methode. In de praktijk, een lekke band, haal ik toch mijn zakje met reparatie spullen uit de fiets. De pomp kan ik daarboven toch gemakkelijk wegpakken.
Groeten,
Wim