vrijdag 22 januari 2010

Blogger, instelling tijd en nieuwe editor

Veel bloggers die een weblog bij Blogspot.com hebben, zoals deze blog, gebruiken de standaard instelling van blogger. Dat gaat met de afgebeelde tijd nogal eens fout. Standaard staat deze namelijk op een tijdzone ergens rond Hawai in de Stille Oceaan. Ook al staat de tijd van je computer goed, dan nog levert dit een tijdverschil van 9 uur vroeger op in vergelijking met onze tijd.
Verschillende bloggers hebben mij gevraagd hoe dit veranderen. Dat is tamelijk simpel.
Ga in editmode, dat is de mode waarin je je berichten tikt, naar 'instellingen'. Klik daarna op de tab 'opmaak'. Je ziet dan een kopje 'Tijdzone'. Daar staat standaard meestal een waarde van GMT-8 uur Pacific. Daar wonen wij natuurlijk niet.
Verander deze waarde in GMT +1 uur Amsterdam en bewaar de resultaten door onderin de pagina te klikken op 'Instellingen opslaan'.

Blogger heeft een nieuwe editor. Die zou veel meer kunnen dan de huidige editor. Helaas, pindakaas, de nieuwe editor doet het niet. Zo kun je geen foto's uploaden. Gelukkig kun je wel terugschakelen naar de bestaande editor. Blogger heeft dus nog wat werk te doen.

4 opmerkingen:

Mick zei

Geweldig, alle bloggers moeten zo hun onvoorwaardelike steun aan de hoofdstad betuigen.
Heb ik natuurlijk ook gelijk gedaan, bedankt!

Wijnandt zei

Merkwaardig dat de nieuwe editor het niet doet. 'k Ben ook op de nieuwe overgegaan en daar kan ik op de gebruikelijke manier m'n fotootjes plaatsen. Zou het aan de temploate liggen?

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Zou kunnen. Ik zie veel klachten op het internet over de nieuwe editor. Ook Blogger heeft dit kennelijk door, want ze houden de oude erbij.
Groeten,
Wim

marcel beekmans ( beekie ) zei

ik heb die nieuwe ook eens geprobeert.. maar snel weer terug gegaan naar de naar de "oude"
heb het een paar weken geleden eens ui geprobeert....

groet uit de hoofstad