vrijdag 9 juli 2010

Wim Rutten escorte door midden Noord-Holland

Wim Rutten rijdt komende week de Lowlands 1200 km tocht. Hij maakt dan ook ter voorbereiding daarop lange tochten. Vanmorgen rijdt Wim om 7.00 uit een dan nog koel Zutphen weg. Kees en ik rijden hem tegemoet om een rendez-vous te organiseren aan de voet van de dijk Lelystad-Enkhuizen.
Het is al lekker warm, als wij in Enkhuizen in de schaduw van een paar kersenbomen op Wim wachten. Om enkele minuten over 11 zien wij zijn blauwe Quest de dijk afkomen. Gedrieën rijden we via Hoorn en de Mijzenpolder naar De Woude. De zon brandt onbarmhartig met nu ruim 30 gr. C. Zolang je rijdt prima, stilstaan is geen optie. Met dit warme weer rijdt het heerlijk licht en ik wil steeds te hard. Kees is verstandig en matigt het tempo tot zo'n 32 tot 34 km/u, Kees' snelheid zogezegd. Het valt Wim op dat ik tractoren en vrachtwagens steeds rakelings passeer. Kwestie van één oog hebben, dan zie je dat niet :). Ook mijn manier van 'uitnodigen tot het krijgen van voorrang' valt de mannen op.
Op De Woude is het 32 gr. C. In huis is het dankzij de koelcapaciteit van de warmtepomp 23 gr. C.
Na koffie en een broodje gaat Wim via Amsterdam weer richting Zutphen, een dagafstand van 320 km.
92 km, totaal nu 4300 km

4 opmerkingen:

Martje zei

Ik denk dat ze voor jou zonnebrand moeten uitvinden met factor 1000 of gewoon een die niet verdwijt bij overmatig zweten.
Zeg kun jij niet iets uitvinde?
Kus van de Kat.
Oh ja plannen GB weer veranderd

Wim Schermer zei

Hi Katje,
Factor 50 is wel OK hoor. Dat moet ik alleen elke twee uur opsmeren. En daar zit hem de kneep, dat laat ik te lang achterwege. Nu zit ik op de blaren, want de verbranding van donderdag is nog niet weg.
Ik zie op je blog dat de GB route weer is gewijzigd. Geeft niks, als je je maar vermaakt.
Groeten,
Wim

Anoniem zei

Hallo Wim,

Sta je ook klaar als we dinsdagnacht om ongeveer 2 / 3 uur langsrijden tijdens de LOwlands.

Gr. PETER DE ROND.
Of is toeteren genoeg

Wim Schermer zei

Hi Peter,
Dat betekent nachtelijk roeien. Ik weet het nog niet hoor.
Groeten,
Wim