donderdag 31 mei 2012

3M Dual Lock klittenband op minivizier

Robert-Jan Bakker is blij met mijn minivizier. Minder blij is ie met het klittenband. Ondanks dat dit al een tijdje van de originele fabrikant Velcro is, gaat het na verloop van tijd minder kleven. Vooral in de regen is dat lastig. Robert-Jan stelt voor om 3M Dual Lock aan te schaffen en dit op het vizier aan te brengen. Hij wil me van zijn bevindingen op de hoogte houden.

Dat laatste is niet echt nodig :). Ik heb 3M Dual Lock band in zowel zwart als transparant in huis. Met heel veel plezier kleef ik daar mijn GPS en SRM meter op het aluminium plaatje dat op mijn stuur zit.

3M Dual Lock bestaat uit vele kleine paddestoeltjes die met de rechte onderzijde van de hoedjes in elkaar haken. Je krijgt een soort klik verbinding waarna de beide delen niet meer bewegen. Dit in tegenstelling tot gewoon klittenband waarbij de op elkaar bevestigde delen nog beweeglijk kunnen zijn.

Ik ben vanmiddag, het regent hier voortdurend, een nieuwe voorraad minivizieren aan het maken. Ik voorzie er één van transparant Dual Lock tape en breng het aan. Met een mooie klik laat het vizier zich nu vastklikken op de Quest.
Een klein nadeel is dat het iets dikker is dan gewoon klittenband. Ook is het met € 11,50 per meter lengte nogal prijzig.
Deze uitvoering is een experiment en geen standaard levering bij de huidige minivizieren.

Goede tip Robert-Jan! Ik stuur je een stukje toe om het ook te proberen.

6 opmerkingen:

Johan Teunissen zei

De dual lock is in 3 sterktes beschikbaar, daarmee kan de grootte van de houdkracht worden geregeld. Het mooiste is dat je elk van de 3 sterktes van de ene zijde op elk van de 3 sterktes aan de andere zijde kan gebruiken. Daarmee kan je aardig spelen met de te gebruiken houdkracht.

groetjes
Johan

Klaas zei

Misschien een ander idee om een minivizier op een quest te bevestigen:

Net als bij de papieren bouwplaten een paar lipjes maken aan het vizier (aan de kant van de stroomlijn).
Op de lipjes een plaatje staal lijmen.

Onder de stroomlijn, ter hoogte van de lipjes, een paar goede magneten plakken. (zeldzame aarde magneten, die zijn bij kleine afmeting rete sterk).
Je kan dan je mini vizier gewoon op je quest zetten zodat 'ie blijft zitten.

Wellicht een anti-kras lapje op de stalen plaatjes bevestigen.

Quemo zei

Prachtig spul. Tenminste, ik heb van dat spul bij de Hema vandaan. Hechten doet het enorm goed, zowel de kleeflaag op een ondergrond als de paddestoeltjes aan elkaar.

Alleen is het wel tamelijk dik waardoor ik vermoed dat er een aardige afstand zal ontstaan tussen vizier en kap.

Groet,

Quemo -houdt het bij magneten-

kegge13 zei

Hoi Wim,

Volgens de 3M site is daar nu ook een dun(nere) versie van verkrijgbaar. Iets voor jouw winkel?

Theo

Anoniem zei

Waar kan je als particulier dat 3M Dual Lock klittenband kopen?

Wim Schermer zei

O.a. bij Conrad.