donderdag 17 januari 2013

Sinner bikes bouwt Risse demper standaard in Mango

Sinner bikes in Groningen, bouwer van de Mango tour, Mango Sport, Mango Sport Red Edition en de Mango Plus zal met ingang van heden alle nieuwe Mango's standaard uitrusten met de Risse Genesis schokdemper. Bij iedere schokdemper wordt een Risse Acufill meegeleverd.

Sinner heeft een periode getest met verschillende Mango's en de Risse Genesis en Astro 5 demper.

Harry Lieben schrijft:
De eerste dempers zijn inmiddels in Mango's ingebouwd en ik heb na ongeveer op juiste druk brengen, een kort proefritje en druk nog wat verlagen maar meteen de gemeenste kuil opgezocht die ik in de buurt kon vinden. Ik heb amper gemerkt dat ik erdoor ging, dus ik ben zeer onder de indruk. In mijn recent opgebouwde carbon Quest heb ik de Genesis demper in het begin wat teveel druk in gehad en sprak de demper niet altijd even vlot aan. Na wat wisselen van druk heb ik de fijnste afstelling nu wel bereikt. Ik ga 'm ook in
mijn Mango Sport zetten.

Bestaande Mango's kunnen in enkele minuten van een Risse Genesis demper worden voorzien. Sinner Bikes heeft de dempers nu in voorraad.

Voor de voorwielen wordt er nu samengewerkt met Risse om een speciale veerpoot te ontwikkelen voor de Mango. Deze veerpoot is anders dan de veerpoten voor de Quest en de Strada.

Een veel grotere veiligheid, ook en vooral bij gladheid, stuurprecisie en comfort zijn de argumenten van Sinner om de Risse dempers nu standaard in te bouwen.

5 opmerkingen:

Robert-Jan zei

Dat is toch een kroon op je werk Wim! Ik vind het wel een felicitatie waard: Gefeliciteerd!

Wim Schermer zei

Robert-Jan,
Dank je wel. Het is prettig dat de velomobielfabrikanten de voordelen ervan inzien.
Risse is nu ook bezig de veerpoten van de Flevobike Orca en de Alligt Sunrider te ontwikkelen.
Groeten,
Wim

Magic Bullet zei

Gefeliciteerd idd. Goede ontwikkeling, ook vwb de veiligheid. Ik heb mijn Mango dus net te vroeg gekocht ;-)

Quezzzt zei

Dat was de vraag die mij te binnenschoot na het lezen van je bericht maar die is dus al grootdeels beantwoord. Verwacht kan worden dat veel - of misschien op termijn wel alle - klassieke veerpoot afnemers dus wel Risse veerdempers gaan gebruiken of het als optie zullen aanbieden ?

Wim Schermer zei

Quezzzt,
Sinner gaat ze nu standaard in al zijn nieuwe Mango's meeleveren. Flevobike en Alligt krijgen nieuw ontwikkelde Risse dempers. Velomobiel.nl bouwt regelmatig Risse dempers op verzoek van klanten in. Ze bouwen ze - nog - niet standaard in.
Groeten,
Wim