maandag 10 februari 2014

Woordverificatie toch weer aangezet


Kreeg ik in december en januari totaal maar 20 spamreacties op mijn blog, de laatste weken is het sterk toegenomen. Er komen nu 10 tot 15 spamreacties per dag binnen. De reacties komen goeddeels binnen op de blogpost 'Introductie VeloTilt'. Deze posting kan ik natuurlijk niet verwijderen. Ik vind dat heel vervelend, maar continue spamberichten ontvangen die ik vervolgens moet verwijderen is ook heel naar. Sommige berichten lijken op een echte reactie omdat ze soms een regel bevatten die verwijzen naar bijv. VeloTilt. Dat verplicht me om deze reacties toch goed te lezen om te voorkomen dat echte reacties in de prullenbak verdwijnen.
Er zijn een aantal mogelijkheden om spam te bestrijden. Ik kan een Google account als voorwaarde stellen. Ook kan ik alleen bekende relaties toegang geven. Allemaal hinderlijke beperkingen.

Daarom heb ik helaas woordverificatie weer moeten aanzetten.
Ik hoop dat jullie minder of geen spam krijgen en dus woordverificatie nog uit kunnen laten staan.
Over een maand zal ik proberen of de woordverificatie er weer af kan.

Een paar voorbeelden van vanmorgen:

...................7 opmerkingen:

Adri Manhave zei

Dag Wim,

Bekend, ook voor mij dit soort berichten. Gelukkig heb ik geen 10 tot 15 van dit soort berichten per dag, het houd voor mij op bij 1 tot 2 per maand. Dus dat is te overzien.
Jammer, maar begrijpelijk dat je de woordverificatie weer aanzet.

Groeten, Adri.

Anoniem zei

Jammer dat het niet mogelijk is om alleen woordverificatie te vragen als een bericht hyperlinks bevat.

RB

Maarten zei

Goede suggestie van RB. Er is een knop 'Feedback' in blogger, wellicht een idee om dit te suggereren. Geen links maakt het spammen zinloos.

Wim Schermer zei

Maarten,
Geen links maakt spammen zinloos, maar ook normale reacties zonder links worden dan veel minder zinvol.
Groeten,
Wim

Maarten zei

Nee, voor normale reacties met een link heb je dan alsnog de woordverificatie. Je 'pest' dan niet 100% van je correspondenten, maar slechts een klein deel, in schat maximaal 20%. De suggestie is om woordverificatie aan te zetten als er een link in het bericht staat, en anders niet. Dit kan jij nu nog niet doen, dat zal blogspot/Google moeten doen voor je.

Wim Schermer zei

Maarten,
Goed idee. Ik zal die feedback aan Google doorgeven.
Groeten,
Wim

Kees Rookus zei

Hoi Wim,

Helemaal off topic, maar ik las net de goede berichten over Marian en jou op de blog van Pé Koomen. Mooi, gefeliciteerd hiermee!
Groeten,
Kees.