zaterdag 10 september 2016

Verkoop test banden


Let op: Prijzen van 26" banden op 4 oktober verlaagd


Nog beschikbare banden per dinsdag 4 oktober

Ik ben gek op banden. Om ermee te rijden, ermee te testen en ... te bewaren. Dat bewaren begint uit de hand te lopen, letterlijk overal liggen banden. Daarom moeten ze nu weg.

De banden, meer dan 150 stuks, zijn allemaal nieuw en alleen gebruikt om te testen. Er is, op een enkele vermelde uitzondering na, niet mee gereden. Er zitten heel speciale banden bij. Zo zijn er enkele Vredestein S-Licks, een heel snelle en voorheen zeer populaire band. Ook Avocet banden en zelfs de normaal niet te koop zijn Michelin Blauwe wang banden zijn te koop. Deze Michelins zijn sneller dan welke smalle raceband ook.

De banden heb ik op twee lijsten gezet, één voor 20" of 406 banden en de tweede lijst is voor 26" of 559 banden.

De prijzen zijn meestal de helft van de adviesprijs en altijd een stuk lager dan de goedkoopste internetwinkel. Mocht ik dat incidenteel fout hebben gedaan, corrigeer me gerust.

Wil je één of meer banden, stuur me een mailtje met het nummer dat links in de lijst staat. Ik kijk dan of de gewenste banden er nog zijn en stuur je een factuur. Na betaling gaan de banden naar je onderweg. Gebruik aub het emailadres wschermer (at) me.com

Hou wel rekening met  € 6,95 verzendkosten.


7 opmerkingen:

marcel beekmans zei

hahaha verzamelaar

jammer dat je geen durano plus hebt, wil hiermee in de winter gaan rijden,

Wim zei

@Marcel, onder een Strada zou ik lekkere brede banden gooien. Bijvoorbeeld de Marathon GreenGuard 47-406, dan heb je ook geen last van lekke banden. Met de Durano Plus is er niet echt meer sprake van comfort.

Wouter zei

Op mijn flevotrike 2 heb ik net inderdaad Schwalbe Marathon GreenGuards gelegd, met uiteraard DV7 binnenbanden.

Dit loopt heerlijk! Zelfs op 5 bar voldoende vering en ik heb de indruk dat ik 4km/h sneller ga dan met de Vredestein Monte Carlo's die er onder zaten (overigens bijna 10 jaar lekvrij).

Wouter zei

Foutje, ik heb er 3 Schwalbe Energizer Plus GreenGuard 47-406 om liggen.

Rob zei

Er is (sinds kort?) een massieve band te koop, de Tannus Solid Tire. Uiteraard wemelt het van de "reviews" die de band de hemel in prijzen, maar ik ben benieuwd wat de prestaties werkelijk zijn. Misschien een pendeltest waard? Ze zijn wel 2x zo duur als een gemiddelde band.

Ze zijn koop op Tannus.co.uk.

Steven zei

Ja die Tannus banden zouden wel eens de moeite kunnen zijn! Maar hoeveel minuten zou ik verliezen op een rit van 60 km naar men werk in de winter met een Quiest.
Al was het elke rit 5 minuten en het gevoel zit wel goed,zou het wel ok zijn voor mij.
Maar hoe goed of slecht doen die banden het op goed en slecht wegdek? Is het slecht voor je spaken?
Is er keuze, zouden bredere hardere beter zijn of juist andersom?
Wat met wielen die niet recht staan zoals bij de WAW en df?
Iemand al ervaringen?

Wim Schermer zei

Massieve banden zijn m.i. niet nodig. Ik heb met 10.000 km per jaar 1 tot 2 keer een lekke band. Het verwisselen van een buitenband met daarin een licht opgepompte binnenband duurt helemaal 6 minuten.
Ik gebruik F-lite banden. Die wisselen uitzonderlijk makkelijk, hebben een Kevlar anti-lek laag en hebben in de winter geen last van zwaar lopen door de kou.
Massieve banden lopen ongeveer even zwaar als een spijkerband.