zondag 18 november 2007

De Rijp en Sinterklaas

De rit gaat nu naar De Beemster. Ik merk dat mijn accu vrijwel leeg is en het op tijd waarschuwen van andere verkeersdeelnemers kan niet meer. Dat is jammer, want de snelheid die vrijwel moeiteloos is aan te houden bedraagt rond de 45 km/u.
Op de Westdijk zie ik een stoet mensen, paarden, zwarte pieten en .... weer een Sinterklaas. Het is maar goed dat ik er niet meer in geloof, dat zou wel erg op de proef worden gesteld :). Ik zet de Quest aan de kant en maak een paar foto's. Betekent wel dat ik nu moet aansluiten achteraan de stoet. De Rijp kent maar één hoofdstraat. De Sint slaat linksaf en ik kan weer verder. In de kern van het dorp staan vele kinderen en hun ouders op de Sint te wachten. Ik wring me er door heen.
Van het viaduct bij De Woude gaat het met hoge snelheid de Schermer in. Ik wil een paardentrailer inhalen die minder dan 50 km/u rijdt. Op het moment dat ik dat wil doen en de snelheid opvoer tot 55,5 km/u, kijkt het paardenbeest om, ziet de Quest en wordt erg onrustig. De paardentrailer beweegt nogal en ik besluit dat het verstandig is er achter te blijven.
Op de pont ontstaat ruzie tussen een voordringende automobilist en een oudere dame die daar geen genoegen mee neemt. De fietsers mogen allemaal mee, mij hoor je niet klagen.
Na 2,5 uur fietsen ben ik uit en thuis, een heerlijk ritje. En ja, de linker voorband is nog op spanning, schiet mij maar lek.
Nog enige statistiek.
73 km, gemiddelde hartslag 114, maximum hartslag 141.
Totaal aantal kilometers 4785.

3 opmerkingen:

WFvN zei

Zo te zien had de 'bruine Americo' geen problemen met je Quest? Zou toch sneu zijn, een op hol geslagen 'Sinterklaas te paard' ;-)

Wim Schermer zei

Het is vaak het - snel - naderen van een Quest dat paarden angstig maakt. Als ik heel langzaam rij, of zelfs stilsta, dan passeren paarden meestal zonder al te veel angst.

Quesjer zei

Hoi,

Ook mijn ervaring. Als ik een paard tegemoet rijdt, dan ga ik langzaam rijden, en vaak stilstaan als het paard tekenen van onrust gaat vertonen. De ruiter moet dan maar zien dat ie het paard veilig langs mij loodst. Het hjangt erg af van de relatie paard/ruiter hoe dat gaat. Zijn ze het paard de baas, dan is er geen probleem, maar soms laat het paard de ruiter uit, zal ik maar zeggen, en dan gaat het er anders aan toe. Ik ga er van uit dat als ik schade oploop terwijl ik stil sta, dat dan de ruiter zoiezo aansprakelijk is voor alle schade.....Maar door te stoppen kun je dan risico al heel sterk verkleinen.

Meestal bedanken ze me dat ik even stopte.
Groet van Quesjer