zondag 18 november 2007

Toch geen lekke band

Tijdens LEL ben ik halverwege gestopt met een slappe band. Bij het keerpunt heb ik de band gewisseld. Gisteren plak ik de band, echter..... er is helemaal geen lekke band. Ik pomp de binnenband in de buitenband op en luister of ik een lek hoor, niks te horen. Dan maar de wasbak vol water en de band het water in. Nog steeds niks te zien, geen luchtbelletje, helemaal niks. Ik pomp de binnenband nog harder op, hij is nu 7 cm in diameter en ik haal hem nog een keer door het nu warme water. Ik meet de diameter precies op en laat de band vannacht onder spanning staan.
Vanmorgen is band nog steeds precies even dik en ik monteer de band weer. In de Avocet buitenband heb ik ook geen enkele ongerechtigheid gevonden.
Wat betekent dit nu voor de wedstrijd op de dijk van Lelystad naar Enkhuizen? Ik ben dus op zeker met een heel zachte voorband gestart. Dit verklaart de geringe snelheid van 41 km/u na de start in de luwte van de dijk. Later is de snelheid ingezakt tot 36 km/u. Hoe kon dit nu gebeuren? Ik heb er geen idee van. Wel heb ik me tijdens het racen steeds afgevraagd waarom ik niet lekker op snelheid kwam. Ik weet dit aan mijn flinke verkoudheid. Ik heb tijdens de wedstrijd ook niet gemerkt dat de band te zacht was. Je hoeft niet te sturen en je voelt het dan ook niet. Wel kan ik nu begrijpen dat de rit erg comfortabel was.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wim, Wim, iemand met jouw ervaring en zo kien met banden, rijdt een wedstrijd met een zachte band.
Het zal je wel niet meer gebeuren.

Gr. Peter.

Wim Schermer zei

Hi Peter,
Dom, dom, en ik schrijf het nog op ook. Nog weet ik niet hoe het komt. Ik heb zelfs even gedacht dat het en geintje van iemand was, maar dat kan ik me eigenlijk ook niet voorstellen.
In ieder geval een goede les.
Groeten,
Wim

Anoniem zei

Het siert je dat je gewoon je ervaringen wilt delen, mag ik wel.

Gr. Peter.