maandag 10 november 2008

Pattex Powertape is troep

Sommige ligfietsers gebruiken voor allerlei toepassingen zogenaamde ducktape. Dit is meestal een brede grijze tape die met een weefsel is versterkt. Ook ik ben een liefhebber van dit materiaal. Echter.... er zijn grote kwaliteitsverschillen in ducktape. Voor ik je vertel welke je wèl moet hebben, eerst maar even welke je in de bouwmarkt links moet laten liggen. Dat is Pattex Powertape. Pattex Powertape heeft één voordeel, het rolt makkelijk af. Daar houdt het mee op. Het kleeft onvoldoende. Ik gebruik het om de speciale volledig dichte schuimkap op de Quest te plakken als ik deze op de aanhanger vervoer. Steeds laat de tape los en waait in slierten langs de Quest.
Het meest vervelende is dat de lijmlaag van de tape achterblijft op de Quest. Met sticker remover of wasbenzine is het wel te verwijderen, maar dat is een lastige en tijdrovende klus. Ik heb de hele rol weggegooid.
De goede tape is de ducktape van Tesa. Rolt iets minder makkelijk af, plakt uitstekend en er blijven geen lijmresten op de Quest achter. Doe er je voordeel mee.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Wim, reed jij vanmorgen met je Quest over de rotonde bij Nieuwe Niedorp(het klooster) om een uur of half 11/ 11uur? Er reed namelijk een gele quest met een persoon met rode pet.
Groetjes Nettie

Wim Schermer zei

Hi Netty,
Nee hoor, ik blijf met dit regenachtige weer lekker binnen.
Groeten,
Wim

PS. Gaat het met Dirk weer beter?

Anoniem zei

Nou.... ik hoop dat hij "de waaschuwing" goed in acht zal nemen, want het is niet niks om mee temaken, hij moet een aantal dingen schrappen. Hij is er ook erg van geschrokken, en moet onder controle blijven natuurlijk.
Zelf ben ik er nog niet zo gerust op dat schrappen.
Je hebt groot gelijk dat je met dit weer binnen blijft, zaterdag & zondag was het beter.
Groetjes Netty.

Anoniem zei

Wim,

Ik heb eigenlijk nooit begrepen waarom je al die moeite doet om een kap op je Quest te hebben tijdens transport.
Laat hem gewoon open, die regen die erin valt, als het eral invalt, loopt er echt wel weer uit, en maakt de boel mooi schoon.
De Quest leeg op de kar, zonder deksel, doe ik altijd en bevalt uitstekend.

Gr. Peter de Rond.

Wim Schermer zei

Hi Peter,
Ik heb een speciaal Ventisit matje dat is vastgeplakt op de stoel. Als die natregent krijg ik een nat achterwerk en dat ligt niet lekker.
Gr. Wim

Anoniem zei

Wim, Als je geen natte kont wil kan je ook een KOMO-zak over het stoeltje doen. Dan hoef je de kap niet op de Quest te plakken. groeten van anonieme Eduard

Wim Schermer zei

Hi Eduard,
Misschien een kronkel bij mij om de Quest te willen afsluiten voor regen. Inderdaad eigenlijk onzin. Ik heb er zelfs een speciale dichte kap voor gekocht waar het hoofdgat niet van uitgesneden is.
Wim

Anoniem zei

als er iets is waar je gelijk in hbet is dat die pattex powertape van pattex op niets trekt!

heb hem hier ook gebruikt en kleeft niet idd, je kunt het helemaal niet vergelijken met de enige echte ducktape

wat een duur en toch slecht product!

pieter