vrijdag 27 maart 2009

Nieuwe MacBook Pro

Vandaag mag ik mijn nieuwe MacBook Pro in gebruik gaan nemen. Het is een 2.94 GHz versie met mat 17 inch scherm met 1920 x 1200 beeldpunten. Het scherm wordt nu verlicht door LEDs. Het verschil met de vorige 2.4 GHz is onvoorstelbaar groot. Meer beeldpunten, veel grotere helderheid van het scherm, een polymeer li-ion accu die tot 8 uur meegaat, een veel groter trackpad met zeer veel prettige nieuwe functies, teveel om op te noemen. De nieuwe machine is uit één blok aluminium gefreesd, als het ware gebeeldhouwd, ongelooflijk mooi.
Het mooiste is dat het overschakelen van de ene naar de andere computer zo fantastisch gaat. De nieuwe en de oude computers zet je naast elkaar, verbindt ze met een FireWire 800 kabel en start ze op. De nieuwe computer haalt alles uit de oude, zet letterlijk alles op de goede plek en na een herstart werkt de nieuwe precies zoals je de oude hebt achtergelaten. Printer instellingen, internet, mail, zelfs de chaos op je bureaublad, wordt weer precies zo neergezet. Het enige dat niet automatisch gaat is dat de draadloze router het Mac adres, een uniek nummer in de computer, moet weten. Dat doe je vanaf de oude computer en kost nog twee minuten.

4 opmerkingen:

Wijnandt zei

Ahhh Wim..., oude liefde roest niet.

'k Ben overigens best in m'n nopjes met de Mac Pro 2008 met z'n 30 inch Cinema Screen. Ruim voldoende voor mijn werk.

'k Ben zeer benieuwd naar de komende Snow Leopard en of-ie inderdaad op den duur (als de diverse softwarefabrikanten hun huiswerk hebben gedaan- het computeren sneller zal laten gaan door een beter gebruik van de grafische kaart en de meervoudige processorkernen.

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Ik ververs mijn computerspullen toch wel iedere anderhalf tot twee jaar. Ik heb de MacBook gewoon in de woonkamer staan. Een 23 inch scherm kan ik er boven op aansluiten. Een 30 inch is wel heel luxe en een Mac Pro ook.
Wel knap dat ze nu al LED schermen kunnen maken met een mooiere kleurweergave dan de schermen met normaal licht.
Groeten,
Wim

Philip zei

Hoi Wim,

Mooi spul. Is het mogelijk om wat foto's te plaatsen van het matte scherm. Geen dealer die 'm op voorraad heeft om 'm eens goed te bekijken. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de rand om het scherm.

LED-scherm zit trouwens al 20 maanden in de MacBook Pro (bij mijn 15 inch in ieder geval wel, voor het 17 inch model is het nieuw).

Groeten, Philip

Wim Schermer zei

Hi Philip,
De grap is dat het scherm helemaal niet 'ziet'. De rand is grijs met aan de buitenkant, ongeveer 1 mm van de uiterste buitenrand, een dun rubber randje.
Kom eens langs, dan kun je het zien.
Groeten,
Wim