maandag 19 juli 2010

Bezoek aan Ventisit en remparachutes maken

Rond het middaguur rijden Kees en ik naar Castricum om boodschappen te gaan doen bij Ventisit.
Kees krijgt als eerste een speciaal voor de bredere Quest en Strada stoel ontworpen Ventisit mat. Het ziet er heel fraai uit.
Kijk maar even op Kees' blog:
Bart vervangt de Ventisit tussenlaag in mijn speciale zachte mat. Het meest recente materiaal dat speciaal voor Ventisit wordt gemaakt is veerkrachtiger. Tenslotte krijg ik een Ventisit nekrol mee om te proberen.
Dan rijden Kees en ik nog een rondje via Egmond en Heiloo alvorens wij weer op huis aan gaan.

Vanavond rij ik naar Heerhugowaard om samen met Marian, Kees' vrouw, 8 remparachutes in elkaar te zetten. Marian heeft veel ervaring met het zwaardere naaiwerk. o.m. voor het maken van kleding en tenten voor haar optreden in de middeleeuwse groep de 'Compagnie van Brederode'. Het spinnakerdoek is superdun, maar daarom niet makkelijk te naaien.
Na anderhalve avond knippen, plakken en naaien zijn de chuutjes klaar en kan ik er nog 2 mm draden aan maken. Als laatste maak ik een wartel in de trekkende draad om in elkaar draaien van de draden te voorkomen.

3 opmerkingen:

Quemo zei

Welk probleem heeft ze met het naaien van de stof? Ik heb mééééters van die stof onder de naaimachine doorgehad maar nooit echt problemen ondervonden. Nooit heb ik speciale naalden gebruikt maar gewoon standaardnaalden.

Misschien zit het probleem in de gladheid? Vliegers naaien doe je met behulp van dun 5mm breed dubbelzijdig tape waarmee je de stof eerst op elkaar plakt en daarna vaststikt. Naalden heb ik zelden tot nooit gebruikt. Wellicht dat ze iets heeft aan deze tip.

Quemo zei

Ohja, nog wel een kleine tip erbij. Als je met tape werkt, zorg dan het liefst dat je niet door de tape stikt maar er een halve millimeter vanaf. De lijm van de tape wil soms ook aan de naald blijven kleven en aan de bovenkant (de plek van de naald die nog net in de stof komt) gaan ophopen en heel af en toe wil de naald wat aan de stof gaan kleven omdat er een dun laagje lijm om de naald komt te zitten.

Wim Schermer zei

Hi Wilfred,
Lees mijn blog van vandaag. Wij hebben geen speciale naalden gebruikt, wel 5 mm breed dubbelzijdig tape. Een enkele keer wordt de naald iets stroef door de lijm. Een snufje siliconenspray en het loopt weer perfect.
Het resultaat is prima.
Groeten,
Wim