maandag 30 augustus 2010

Vervroegde starttijden NK tijdrijden Texel 4-9-2010

De organisatie van het Nederlands Kampioenschap tijdrijden op Texel heeft, na problemen met hun website, nu de starttijden bekend gemaakt. Een groot verschil met eerdere jaren is dat de gestroomlijnde ligfietsen nu als eerste starten. Een wijs besluit, Ymte Sybrandy haalde vorig jaar de laatste racefietsers in met 61,99 km/u gemiddeld, een snelheidsverschil van meer dan 20 km/u.
Betekent wel flink eerder van huis.
Martje Nieman, juffrouw Katje voor ingewijden, mag als eerste van start. Helaas kan zij zich niet richten op de tijd van Yvonne van der Stok, die start 2,5 minuut later. Ik start om 13.03 uur, een halve minuut na Yvonne.
De weersomstandigheden zien er goed uit, het lijkt droog te blijven en met een windje 3 Bft uit het zuid-oosten en 20 gr. C. kan het niet anders dan een feestje worden.

5 opmerkingen:

Robbedoes zei

Hoi Wim,

Als ik vrij kan krijgen wil ik zaterdag ook wel mee naar Texel.
Hoe laat is het vertrek?
Ik haak wel aan bij Alkmaar.

Gr
ROb

Cees zei

Dag Wim,
Hoop alleen dat het bij het keerpunt goed gaat. We starten maar 30 sec. van elkaar af en het gaat van langzaam naar snelle rijders zodat het veld in elkaar schuift en het wel eens dringen kan worden bij het keer punt.
We gaan er voor en hopen het beste.
Groet Cees

Wim Schermer zei

Hi Rob,
Ik ga met de auto naar Texel. De racekap gaat mee en het rijden naar Texel met dat ding op vind ik niks.
Kees rijdt met de meiden wel naar Texel, maar ik weet niet hoe laat hij weg gaat.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Hi Cees,
Dat kan inderdaad wel eens een probleem worden. De fietsers met smalle voorbanden hoeven nauwelijks te steken. Volgens mij is Ymte vorig jaar op het keerpunt in één keer zelf rond gegaan.
Groeten,
Wim

Martje zei

Tja ik moet als eerste starten. Zal wel door vele worden ingehaald. Sowieso al, maar na mijn kleine rondje met Kees gister kon ik al amper meer lopen. Alles (achillessen, schedes enz) weer dik ontstoken nu! SHIT