dinsdag 24 augustus 2010

Vizier opnieuw verbeterd

Marcel Prins schrijft op zijn blog dat er regenwater tussen de steuntjes van zijn vizier en schuimkap drupt. Dat had ik eerder ook ervaren. Een nieuwe variant van het vizier bestrijdt dit effectief.
Bij het knippen van een nieuw vizier maak ik er nu extra lange en brede lippen aan. Deze zijn 4 cm lang en 3 cm breed. Bij die lengte hoef je de contra klittenbanden niet op de rand van het instapgat te plakken, maar kun je ze op de hogere rand van de fiets plakken. Ze steken dus als het ware over de rand heen en zijn heel effectief omdat er geen reflectie van de gele rand van het instapgat is. Ik wil er graag overheen kunnen kijken, het vizier is daarom maar 4,5 cm breed. Onder een hoek van 45 gr. is dit effectief 3,5 cm hoog. Het vizier, het staat nu eigenlijk op liggende pootjes, heeft het in Ierland tot ruim 91 km per uur prima uitgehouden.
Wel drupt er bij flinke regen en rijden zonder schuimkap natuurlijk water in de fiets. Wil je dit voorkomen, dan moet je het vizier nog iets verder naar voren zetten.

8 opmerkingen:

Maarten zei

Theo van S. heeft een truukje van Kees van M. gecombineerd met jouw windschermpje. Een vlakke strip tussen beide spiegeltjes waar je je schuimkraag onder steekt. Daarop kan je het windscherm monteren.

De extra strip zorgt ervoor dat de wind minder vat heeft op je schuimkraag, en dat de afsluiting vooraan ook goed is. Ik vind het een heel elegante oplossing.

Wim Schermer zei

Hi Maarten,
Ik heb het tijdens CV bij Theo gezien. Inderdaad een mooie oplossing. Deze oplossing maakt het mogelijk dat je geen extra klittenbanden hoeft aan te brengen om de kap met harde wind op de fiets te houden.
Vooral leuk dat we allemaal samen mooie (deel)oplossingen bedenken om de Quest/Strada/Mango nog perfecter te maken.
Groeten,
Wim

Marcel zei

Ik vind je oplossing heel slim bedacht!

Als je op dezelfde manier denkt als het probleem los je het probleem niet op...

Mooi gevonden ik ga proberen of het werkt.

Groet Marcel Quest 342

Anoniem zei

Gaan jullie ooit nog iets doen aan die foeilelijke spiegels?
Montage met carrosseriering en moer ziet er niet uit, ook aerodynamisch kan hier nog wat gewonnen worden.

Wim Schermer zei

De spiegels zijn eenvoudig maar heel functioneel. Aero-dynamisch kan het misschien wat beter, maar voor normaal gebruik zal het nauwelijks winst opleveren. Tijdens wedstrijden haal ik ze eraf en monteer soms een miniatuur versie ervan.

Anoniem zei

ik zie op de foto's van Giesen op de pagina van van Hattum op de fiets van Jan hele mooie spiegels zitten. Rood, geel staat beter!

Fytsboy zei

Dag Wim,

We kennen elkaar (nog) niet, maar heb je nog een stuk lexaan te koop voor een windschermpje op mijn nieuwe Strada ?

Met vriendelijke groeten,

André Elias

Wim Schermer zei

Hi André,
Dat gaat zeker lukken.
Stuur me even je adresgegevens.
Doe dit even rechtstreeks aan mijn emailadres
wschermer- at - mac.com.
Groeten,
Wim