zondag 9 januari 2011

Toer- en racekap ontwikkeling vorderen

Dagelijks informeren meerdere velomobiel eigenaren naar de toer- racekap. Jan Reus doet vandaag verslag van de vorderingen. Het gaat niet heel snel omdat gaandeweg de ideeën worden bijgesteld en de kap nog mooier en effectiever wordt. Eerst hadden we het idee dat de deelbare kap met drukkers op de schuimkap zou moeten worden vastgezet. De kap zat wel muurvast, maar sloot niet mooi aan op de schuimkap. Nu is het idee om een kraag te maken waar de toer- racekap van achter ingeschoven wordt. Dit maakt het mogelijk om de heel belangrijke deflector goed te positioneren. Ook kan er als de racekap niet nodig is wel een vizier op de koolstof plaat voor het hoofdgat worden geplaatst.
De foto's spreken voor zich.
Voor nog meer uitleg ga dan even naar de blog van Jan.

2 opmerkingen:

Quemo zei

Ik heb je tot dusver niet gemaild met de vraag naar de racekap maar ik houd dit verhaal goed in de gaten want dit is iets wat ik zéér interessant vind (en met mij dus vele anderen).

Wellicht dat je sommige 'problemen' kan oplossen met magneten? Helemaal het ding op het dekje met magneten plaatsen is misschien niet zo'n geweldig idee maar mogelijk aan de voorkant om de boel op z'n plek te houden en daarmee tevens ook het vizier vast te magneten onder de rand?

Wim Schermer zei

Hi Wilfred,
Ik heb je excercities met de magneten gevolgd en zie de voordelen er wel van in. De deelbare kap wordt nu in een flens geschoven en blijft daar uitstekend zitten. De deflector en als men zonder kap rijdt, het vizier, gaan met klittenband bevestigd worden. Dat zit voldoende vast en is makkelijk verplaatsbaar.
Groeten,
Wim