woensdag 2 februari 2011

Hoe vervoer je een toerkap in de Quest, Strada of Mango?

Verschillende fietsers willen weten hoe je een gedeelde toerkap in de Quest vervoert. Ik heb hier één van de eerste definitieve toerkappen in carbon liggen en kijk hoe dit in mijn Quest past. De kap bestaat uit twee losse schaaldelen die in elkaar gelegd kunnen worden. Tot mijn verrassing kunnen de beide helften tot heel ver achterin de Quest worden gelegd. De ronding van de kap valt mooi in de ronding van de body. Met de 'pootjes' naar voren schuift de kap helemaal achter de wielkast en neemt zo totaal geen bruikbare bagageruimte in.
Het is natuurlijk geen goed idee de beide schaaldelen los achterin te leggen. Ik zou ze in een kussensloop of een schuimfolie verpakken en dan achterin schuiven.
Op de foto's heb ik de kap beurtelings met de vizieropening naar voren en naar achteren naast en achter de wielkast van het achterwiel geschoven. Het geheel kan zover naar achteren worden geschoven dat het waarschijnlijk verstandig is de stroomdraadjes naar de LED's van de richtingaanwijzers met een stukje Ducttape goed tegen de body vast te plakken. De schaaldelen zijn wel goed te pakken.
De carbon flensrand blijft uiteraard op de schuimkap zitten.

2 opmerkingen:

Kris zei

Hallo Wim,

Als je de fiets parkeert, is de toerkap dan goed te bevestigen vanaf buiten de fiets?

Geldt hetzelfde voor de racekap?

Wim Schermer zei

Hi Kris,
De toerkap kan er op blijven zitten en je kunt door de soepelheid van de schuimkap enkele klittenbanden vastzetten.
De racekap is wat lastiger. Je kunt wel via de achterkant van de hoed de klittenbanden aan de voorzijde vastmaken. Dan laat je de kap zakken en zal ie er niet afwaaien. Voor het op slot zetten moeten we nog iets bedenken.
Groeten,
Wim