zondag 3 april 2011

Naar wedstrijden in Sloten

Vanmorgen zou ik de fiets van mijn schoonzusje onder handen nemen. Veel meer dan uitleggen hoe je het nippeltje op het ventiel zet heeft het niet om het lijf. Aanvankelijk zou ik met de auto naar Sloten velodrome rijden. Als ik om even na elf uur weer thuis ben kan ik er geen weerstand aan bieden om toch te gaan fietsen. Geen regen en een heel lichte noordelijke wind, ideaal fietsweer.
Via pont Buitenhuis, Halfweg en Amsterdam Osdorp ben ik in goed een uur in het fiets stadion. Na veel bekende gezichten te hebben begroet laat ik Ymte de slinger in mijn achterwiel zien. Is waarschijnlijk veroorzaakt door de exploderende band. Gelukkig kan de slag er met spaakverstelling wel uitgehaald worden.
Jan van Steeg is bij de sprint nog niet voldoende warmgedraaid. Tijdens het Keirin is ie met 55,4 km/u oppermachtig. Ook tijdens het criterium van 45 minuten lijkt dat zo. Hij kijkt even de kat uit de boom en rijdt dan met veel machtsvertoon in twee ronden een halve ronde weg van de volgers. Een tijdje later wordt ie weer achterhaald, d'r moet wat aan de hand zijn. Dan geeft Jan op, een oude kwaal, maagproblemen, speelt weer op. Het criterium wordt gewonnen door Hans Wessels.
Yvonne de Muis debuteert met de Quest op de baan. Ze vertrekt voortvarend met snelheden van ruim 44 km/u. Dan blijkt 45 minuten toch wel heel lang en gaat de snelheid er wat uit tot 41 km/u.
Alle uitslagen zijn op Ligfiets.net te vinden.
Tegen vijven rij ik langs dezelfde route weer huiswaarts. Yvonne's ouders fietsen met haar mee en dat gaat natuurlijk niet zo hard. Bij de pont over het Noordzeekanaal ontmoeten wij elkaar. Ik maak kennis met Yvonne's ouders. Ze blijken mijn blog goed te volgen. Als Muis' ouders rechtsaf slaan naar Zaandam, rijden wij samen via Assendelft en Wormerveer naar De Woude. Dat gaat met een lekker gangetje van 36 tot 39 km/u, ja die Muis kan goed fietsen. Onderweg praten we even over Martje Nieman. Zij wordt geplaagd door een hernia, oervervelend. Beterschap Juffrouw Katje!. Yvonne gaat direct door naar Burgerbrug.
60 km.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Wim,

Jammer dat ik je niet meer heb gesproken gisteren.
Je stond te kwijlen bij de quest van Jan, en hoorde mij niet meer gedag zeggen ;-)
Na het zien van de quest van Jan, inclusief de bijbehorende verhalen heb ik besloten dat er voor mij ook maar een quest moet komen, Ymte glimlachte toen ik het hem vertelde...
Ik hou jullie op de hoogte want wil graag een keer met jullie in de schermer rond toeren.

Thomas

Wim Schermer zei

Hi Thomas,
Ymte kan ook wel glimlachen. De nieuwe lichtgewicht carbon Quest doet het uitstekend dus Ymte kan deze ook zonder problemen aanbieden. Voor maximaal comfort wel lekker brede banden en normale vering nemen.
Sorry dat ik je vertrek niet in de gaten had. Een nieuwe Quest is nu snel geleverd. Mogelijk zelfs begin volgende maand. Eind van de maand worden er weer nieuwe bodies gehaald en als je nu bestelt, hebben ze ruim drie weken om 'm te maken.
Zie je graag een keer met ons een rondje in de polders maken.
Groeten,
Wim

Mick zei

Hoi Wim,

De Quest is een mooi produkt.
Wel zag ik bij Jan's witte carbon fiets al duidelijke inhammen ad onderkant vd voorwielen.
Het is jammer dat er niet een soort (instelbare)wieldraaibeperking op is aangebracht om dat te voorkomen...
Heel mooi die afneembare windveren ad onderkant die hij gemaakt heeft!
De flexibiliteit ad onderkant daarvan heeft hij bereikt door het glasvezel ('keper')doek plaatselijk te impregneren met vloeibare mallen-rubber (voor afgietsels)vertelde hij.
En dat is weer het -bekende- latex!

Mvg Mick

Wim Schermer zei

Hi Mick,
Die inhammen zitten er standaard al in hoor, dat komt niet door slijtage door de banden.
Die instelbare draaihoekbeperking bestaat al wel. Ik zal daar eerdaags iets over schrijven.
De kunststof waarmee Jan de onderkant van de wielkappen heeft gemaakt is neopreen shore 60.
Groeten,
Wim