zaterdag 4 juni 2011

Velomobielpromotie in Avenhorn

Ida Sabelis, bestuurslid van de NVHPV, heeft een aantal velomobielrijders uitgenodigd om acte de présence te geven op de jaarlijkse Koggenmarkt in Avenhorn. Deze markt toont biologische, duurzame en energiebesparende producten. Totaal tien velomobielen, zelfs de Verhees Alleweder is door Marian van Hattem naar Avenhorn getrapt, zijn aanwezig. Ik maak kennis met Hugo Verschoor met zijn oranje Strada.
De fietsen worden netjes neergezet voor een professionele foto.

Mijn Canon Powershot G10 camera heeft de derde totale verzuiping toch weer, zij het deels, overleefd. Op de volautomatische stand kan ik hem niet meer afdrukken. Het is tijd voor een opvolger waarvoor de Leica V-Lux 30 superzoom compact op dit moment de beste papieren heeft om de afgeleefde en mishandelde Canon te vervangen.
Om niet weer een badende camera leeg te moeten schudden knip ik 15 cm van de drinkslang af. Nu kan het mondstuk niet meer op de camera belanden en het camerabakje vol hevelen.

Ik loop een rondje over de markt en kan het niet nalaten om het matige financiële rendement van de zonnecellen ter discussie te stellen.
Dat had ik beter niet kunnen doen. Een ouder echtpaar maakt me op hoge toon duidelijk dat het helemaal niet gaat over financieel rendement. Als ik het geld heb moèt ik domweg mijn dak bedekken met zonnecellen. 'Alleen zo voorkomen we dat er extra kolencentrales bijkomen'. Daar moet ik het mee doen, discussie gesloten.

Na een paar uurtjes rij ik terug naar De Woude. Jules en Elly rijden mee voor een kop thee. Het rijdt super door onder meer de Mijzenpolder en de Schermer. Voor de wind is het tempo comfortabel maar wel steeds tegen de 40 km/u.

4 opmerkingen:

klaas zei

Hoi Wim

Is die Leica V-Lux 30 niet gewoon dezelfde als de Panasonic lumix tz20?
Die bevalt mij prima. De gps is wel trager dan (in elk geval) jou fietssnelheid; valt mij een beetje tegen.

Voordeel van de Panasonic is zijn prijs. Ik heb hem nieuw voor € 249 op marktplaats gekocht.

Wim Schermer zei

Hi Klaas,
Dat klopt inderdaad. Martin Merkelbag laat me dit ook al weten. Ik heb nog geen grondig onderzoek gedaan, mogelijk had ik het dan wel ontdekt.
Dank voor de tip, ik heb wel wat met Leica, maar voor meer dan 2x de prijs hoeft het voor mij ook niet.
Groeten,
Wim

klaas zei

Ik heb op mobile me wat foto's staan. Ik ben vooral erg content met de 24mm lens. Als je wilt kan ik je een link geven.

Wim Schermer zei

Hi Klaas,
Prima! Ik zie het wel op mijn emailadres.
Alvast dank.
Groeten,
Wim