zondag 21 augustus 2011

Naar de bronnen van de Maas 21-8 dag 4

Vannacht worden we wakker van regen. Cees Roozendaal in het bijzonder. Hij heeft zijn buitentent in Eijsden laten liggen en kan zijn tent eigenlijk alleen nog als muskietennet gebruiken. De luifel van de camper was gisteravond niet nodig, vanmorgen des te meer.
Ik installeer de toer/racekap. Als ik klaar ben houdt de regen op. Ik rij er toch een aantal kilometers mee. De zon gaat na een paar uur schijnen en brandt fel. Het is onvoorstelbaar drukkend. Af en toe rijden we door slierten waterdamp.

We beginnen vrijwel direct met een groene route. Deze route loopt vlak langs de Maas en is ronduit schitterend. Het ene mooie vergezicht volgt op het andere. Het gebied is dun bevolkt. De route is 80 km lang en bestaat uit goed asfalt. Om klimmen te vermijden gaan we zelfs door een lange fietstunnel waar ook de pleziervaart gebruik van maakt. Overal zijn sluisjes te zien en we zwaaien naar verschillende Nederlandse bemanningen. Blijkens de nodige borden wordt er veel gedaan om de paling door de sluizen te krijgen. Dat lukt maar een deel van de paling..

Na 80 km is de pret voorbij en moeten we met kaart en GPS de route vinden. Het is lastig om die route te vinden omdat de rivier zo meandert. De Garmin Montana heeft helaas deels een niet-werkend scherm. Rechtsonder is bevestigen van opdrachten en instellingen niet mogelijk. De workaround is het kantelen van het scherm waardoor op een andere plek kan worden bevestigd.
De Droam brengt niet de internet snelheid die ik verwacht. In Noord Frankrijk zijn de verbindingen sowieso een probleem.

De Questen en Strada doen het prima. Katinka heeft vandaag twee lekke banden, nadat het droog is geworden blijven alle banden heel. Wij zijn vandaag tot Douzy gekomen en moeten nog 300 km rijden naar de bronnen van de Maas. Dit moet in ieder geval in twee dagen gebeuren.
120 km

4 opmerkingen:

Gerrit zei

Wim je bewijst het , Voor mooie plaatjes hoef je niet naar de US.

Motoroka zei

Hallo Allemaal,
Leuk jullie voortgang te volgen.
Mooie foto's heel veel succes de komende 2 dagen al zullen jullie dit pas lezen als jullie nog maar 1 dag hebben of toch maar een dagje extra fietsen.
Heel veel plezier nog en groetjes Ron Dekker

Hugo zei

Het klinkt erg avontuurlijk en de foto`s zijn prachtig.
Knap overigens dat je (jullie) het op kunnen brengen om toch elke keer een verslag te doen.
ik wil niet elke keer reageren, maar weet dat ik elke dag jullie blog`s lees.Ben best wel een tikkie jaloers op jullie reis per velomobiel.
grts aan allen
Hugo

Jonathan zei

Wim,

Die route langs de Maas, la voie vert, is uitgekozen als 'het mooiste fietspad van frankrijk'.

Mvg
Jonathan-gaat regelmatig over die richting familie daar in de buurt