donderdag 25 augustus 2011

Naar de bronnen van de Maas 24-8 dag 7

Vandaag is een rustdag. Eerst krijgen de fietsen een servicebeurt. Tot mijn verrassing is de achterband lek. Een klein gaatje, waarschijnlijk veroorzaakt door een kleine scherpe uitstulping in de binnenkant van de buitenband heeft een schuurlekje veroorzaakt. Het harde stukje is moeilijk te verwijderen en ik kleef er maar een plakker op.
We gaan een wandeling maken naar een nabijgelegen plas die door een ondergrondse bron wordt gevoed. Kees en Esmee liggen er snel in. Marian ook, maar ze heeft zich niet ontdaan van haar iPhone. Die verdrinkt natuurlijk spontaan en wil later ook niet meer aan de gang. Ze wacht wel even op een nieuwe iPhone 5.
Het bos is prachtig, met heerlijke bramen, talloze bloemen en spectaculaire mierenhopen. Cees beklimt een kleine uitkijktoren en vindt er enige overlevingsattributen.

Royaal na de middag arriveren we weer bij het huis van Inge en Gerard. Dat ligt er vanaf de andere kant van het meer prachtig bij.
In het meer voor hun huis zitten veel karpers. Met de van buurman Thomas geleerde techniek om een stuk brood op het water te laten drijven, vang ik snel de eerste karper. De heer des huizes denkt dat dit ook de laatste karper is die ik zal vangen. Maar ik vis niet zoals de Fransen met een stuk brood aan een haak onder water. Met een stuk stokbrood aan de haak geregen gooi ik nog wat losse stukjes brood er omheen. Het wordt een pandemonium. De karpers lijken wel piranha's en springen letterlijk over elkaar heen om het brood te bemachtigen. In hun vraatzucht hebben ze de lijn en de haak niet in de gaten. Ik sla direct na het weghappen van het brood om de haak voor in de bek te houden. Dat lukt zo goed dat Gerard er enorm veel plezier in heeft om de karpers in het schepnet te landen. De beesten zijn enorm energiek en vechten als een leeuw om weg te komen. Ik vang er binnen een uur zeker zeven, de grootste is rond vier kilo en 55 cm lang.

Tijdens het vissen begint het te regenen, en niet misselijk ook. Door de heel grote druppels ben ik binnen een minuut doorweekt. Zo snel als de regen komt is ie ook weer weg. Het is daarna aanmerkelijk frisser.

2 opmerkingen:

Gerard Koomen zei

Blij dat er weer 'geluid' komt vanaf/vanuit de tocht naar de bronnen van de Maas.
Is wel 'stil' als er enkele dagen geen contact gemaakt kan worden met internet.
Had graag meegegaan als vulling van de bezemwagen voor het uitstippelen van de/een route.

Doe allemaal voorzichtig en verschrikkelijk zonde om de iPhone4 nu al te leren zwemmen terwijl de iPhone5 nog op zich laat wachten.

Groetjes en veel mooie kilometer terug naar huis.

Gerard
Zoon van Pé

Gerrit zei

Mooie spiegelkarper ,Wim .
Voordat ik ging fietsen was karpervissen m,n hobby en met drijvend brood vissen is echt super , je hebt dan maximaal zicht op de karper en je kunt goed zien wanneer je moet aanslaan , de explosie daarna is geweldig.