donderdag 25 augustus 2011

Naar de bronnen van de Maas 23-8 dag 6

Na de pittige tocht van gisteren gaan we vandaag naar onze eindbestemming. Dat is weliswaar nog niet de bron van de Maas, maar naar kennissen van Marian en Kees.
We nemen ons voor niet al te vroeg te vertrekken, maar voor zeven uur is alles al in rep en roer. De laatste etappe is maar 70 km en de rit gaat via Chateauneuf naar Clairey, een gehucht op 410 meter hoogte. Het landschap is prachtig en het rijden fantastisch. We doen het rustig aan al zitten er onverwacht toch wel een paar kuitenbijters in.
Ik mag zoals gebruikelijk voorop rijden. De navigatie is duidelijk niet ieders interesse en met de Michelin kaarten is het vinden van de route makkelijk. Naast de kaart is de Montana in de steden en dorpen prettig. Ik vind zo steeds weer makkelijk de weg in de stad en de uitgaande weg naar de vervolgroute. We klimmen en dalen steeds tussen 350 en 400 meter. Het laatste stuk naar Clairey geef ik echt gas en probeer na iedere afdaling maximaal hoog op de volgende beklimming te komen. Dat is flink zweten, want het is weer ruim 30 gr. C. Wind is er zeker in de bossen niet. De schaduw van de bomen is wel heerlijk. Met hartslag 144 ben ik de groep snel kwijt en weet de opvolging van stijgen en dalen maximaal uit te buiten. Marian en Esmee staan bij de kerk van Henessel te wachten. Ik kom om 13.25 uur aan. Pé is na tien minuten de volgende. Katinka is helemaal op en arriveert 25 minuten later. Ze moet met koud water weer bij haar positieven worden gebracht. Ze herstelt snel en de laatste klimmetjes naar het huis van Inge en Gerard kan ze weer prima aan.

Het landgoed van Gerard en Inge is een oase. Zij wonen in een voormalige watermolen met een enorm waterbassin voor de deur. Kees en Katinka duiken onmiddellijk in het water. Pé volgt even later. Jan probeert het ook maar vindt het te koud. Ik spoel mezelf onder de douche af.

Er wordt een prachtige welkomst lunch opgediend met allemaal biologische streekproducten. Na de crème de Cassis gaan er enkele biertjes met graagte in.
In de middag bekijken we de overstort en de daarbij behorende kleine watervallen.
's Avonds genieten we van een heerlijk Frans diner. Inge heeft haar uiterste best gedaan het ons naar de zin te maken.

Geen opmerkingen: