zaterdag 24 maart 2012

Risse schokdempers nu te koop

Na 2000 km met de German:a demper te hebben gereden is er nu rond 1000 km ervaring met de Risse dempers. Ik rij met de Genesis, Jan Reus rijdt met de Astro 5 demper.
De ervaringen zijn bijzonder positief.
Als je veiliger, comfortabeler en sneller wil rijden met je velomobiel, dan is een Risse schokdemper de belangrijkste upgrade sinds de begintijd van velomobielen.
De Risse dempers Genesis en Astro 5, volledig ontwikkeld voor de Quest, Strada, Mango en vele andere velomobielen met een veerpoot langer dan 35 cm, zijn nu te bestellen in de De uitstekende Risse Genesis demper kost 198 euro, de Astro 5 kost 298 euro. De Astro 5 heeft in vijf stappen instelbare demping.
Ook de Risse Acu-fill adapter van 12 euro kan worden besteld. Deze adapter zorgt ervoor dat er geen drukverlies optreedt als het pompje van de demper wordt afgeschroefd.
De eerste zending dempers is nu besteld. De levertijd zal ongeveer 6 weken bedragen. De laatste foto links is de ingebouwde Risse Astro 5 in de Quest van Jan Reus. Jan heeft zijn blog een andere naam gegeven en een stukje over het rijden met de Risse demper geschreven. Ook Jan merkt dat ie met een heel andere fiets onderweg is. Je vindt Jan's blog hier.
Sinds gistermiddag zijn er al tientallen Risse dempers besteld. Ook meerdere vragen om er mee proef te rijden, begrijpelijk.
Proef rijden kan nog maar beperkt. Ik haal de Risse demper niet meer uit mijn Quest, dat staat vast. Ik denk dat ik hem ook bij Jan uit zijn fiets moet stelen.
Mocht je twijfels hebben of een Risse demper wat voor jou is, bestel hem gewoon. Mocht de demper je niet bevallen, kun je hem gewoon terugsturen.

2 opmerkingen:

Ton zei

Hallo Wim

Welke pomp gebruik jij om de demper op te pompen? Moet je dat vaak doen? Is het makkelijk om de demping in te stellen? In ieder geval heb ik alvast de astro 5 demper met acu-fill adapter besteld. Als de meeste velomobielrijders je blog volgen, kon het wel eens storm lopen.
Fantastisch trouwens hoe je dit allemaal voor elkaar hebt gekregen.

Groeten, Ton

Wim Schermer zei

Dag Ton,
Ik heb diverse pompjes en met de Acu-fill adapter doen ze het allemaal goed. Mijn voorkeur gaat uit naar de BBB pomp.
Als de druk er eenmaal in zit hoeft dat gemiddeld in maanden niet meer. Het instellen van de demping gaat met een draaiknopje, op de foto's goed te zien. Dit klikt op 5 standen duidelijk in. Er staat op de demper gedrukt naar welke kant je hem harder of zachter kan instellen.
Werkelijk doodsimpel.
Dank voor het compliment.
Groeten,
Wim