maandag 23 april 2012

Risse onderzoekt mogelijkheid voordempers

Na de succesvolle ontwikkeling van de Risse demper voor het achterwiel van onze velomobielen, wordt er nu onderzocht of ook de voorpoten van een lucht geveerde en olie gedempte Risse demper kunnen worden voorzien.

Gelukkig is er een enthousiaste ligfiets dealer in Bend Oregon in de VS. Mark Waters van Backcountry Recumbent Cycles zal volgende week met zijn Blue Velo Quest naar Risse komen om de mogelijkheden te bekijken.

Mijn zorgen dat de voordempers in een agressieve omgeving vertoeven wordt door Kevin Risse niet gedeeld. Volgens hem kunnen zijn dempers daar jarenlang zonder probleem tegen.

Wat zou het mooi zijn als ook dit werkelijkheid wordt. Dan deze veerpoot nog combineren met de hydraulische trommelrem die momenteel bij Flevobike in ontwikkeling is.

2 opmerkingen:

rowingvictor zei

Hydrolysche trommelremmen voor de fiets bestaan toch al? Kwam het al eens tegen in een ver verleden.

Maarten zei

@rowingvictor Dat zijn gewone remtrommels, waarbij extern een hydraulische cilinder wordt geplaatst. Het mechaniek van de rem is dan ongewijzigd, je bent dan ook nog steeds even gevoelig voor vuil.

Bij FlevoBike zijn ze bezig met een trommelrem met daarin hydraulische cilinders om de remschoenen aan te drukken. Aan de buitenkant zitten dan helemaal geen bewegende onderdelen meer. Dit is veel minder gevoelig voor vuil.