zondag 12 augustus 2012

Rondje Denemarken, dag 5, Ribe (DK) - avond

In Ribe staan we op een eenvoudige maar schone camping. Na de rode bietjes, aardappelen en een biefstukje hijsen we ons weer in onze Questen om Ribe, het oudste stadje van Denemarken te gaan bekijken. Het barst van de toeristen en uiteraard worden we door diverse Nederlanders aangesproken.
We rammelen over de grote kinderkoppen door het oude stadje. De Risse dempers maken overuren. Nu de voordempers nog :).
Bij de ijswinkel zitten we even voor de deur en zien de vele toeristen nieuwsgierig om de Questen drentelen.
Het stadje is levendig en heeft een aardige zeehaven.

Wij worden aangesproken door een meneer die vertelt dat zijn oom in Kopenhagen 'ook zoiets' bouwt. Ik denk dat ie het over Carl Georg Rasmussen, de ontwerper van de Leitra, heeft. De man staat, maar valt van verbazing bijna omver. Het wordt een heel leuk gesprek over Rasmussen. We worden uitgebreid gefotografeerd en ik geef de man mijn visitekaartje mee. Hij zal alles aan Rasmussen overbrengen.
We lopen een lokale rondleiding gids met een stel toeristen tegen het lijf. Het behoeft geen betoog dat de aandacht voor het verhaal van de gids even niet interessant is.
Cees ontdekt een Vikingen museum. Voor Cees interessant omdat hij ook als Wieringer een viking had kunnen zijn.
Terug op de camping even de blog bijwerken. De camper die we mee hebben is een drie-persoons versie. Er zijn dus maar drie stoelen aan boord. Geen nood, de Quest heeft de beste stoel van allemaal. De kleine MacBook air doet het voortreffelijk en kan prima worden bediend in de Quest.

Geen opmerkingen: