maandag 31 december 2012

Een voorspoedig 2013

2012
2012 is nu geschiedenis. Het was een mooi fiets jaar. Eén van de hoogtepunten was de fiets vakantie naar Denemarken met Cees Roozendaal, Jan Geel en Jan Veenis als camperchauffeur. Tijdens de uurrace op CycleVision haal ik 56,4 km/u, harder ging ik nooit. De reis naar de wereldrecord pogingen in Battle Mountain met Jan Reus was een prachtige ervaring.
De blog wimschermer.blogspot.nl wordt meer gelezen dan ooit tevoren.

In september introduceer ik de VeloTilt, een snelle kantelende velomobiel. Het ontwerpteam bestaat uit David Wielemaker, George-emile Tockaya, Bram Smit, Jan Reus en Arnold Ligtvoet.

In 2012 introducteert velomobielonderdelen.nl de Risse schokdempers voor velomobielen. Velomobielen worden hiermee veiliger, sneller en comfortabeler.
Diverse andere producten, zoals o.m. stormstrips, worden in 2012 geïntroduceerd.

2013
Het nieuwe jaar begint heel spannend. Na 14 jaar bij VandenBerg Surf te hebben gewerkt, neemt Jan Reus, de kappenman, ontslag bij zijn werkgever. Jan gaat zich nu, in dienst van velomobielonderdelen.nl, fulltime bezighouden met het produceren van race- en toerkappen, het mede bouwen van de VeloTilt en het maken van nog veel meer mooie dingen voor onze velomobielen.
In Enkhuizen, 3 km van Jan's woning, heeft velomobielonderdelen.nl een vrijwel nieuwe 210 m2 grote bedrijfshal gehuurd.
De te lange levertijden van de kappen, kunnen nu rap teruglopen.

De VeloTilt is vrijwel compleet ontworpen. In januari zal de schuimplug worden gefreesd. Vervolgens wordt deze schuimplug met glas en epoxy bedekt en volkomen glad geschuurd. Dan wordt de plug gespoten en worden hiervan mallen gemaakt. In deze mallen wordt de eerste VeloTilt stroomlijn gelamineerd.

Ik wens jullie van harte een voorspoedig maar vooral gezond 2013 toe.
Wim Schermer

10 opmerkingen:

Willem zei

Hoi Wim,
Dat zijn mooie ontwikkelingen, goed van Jan dat hij deze sprong gemaakt heeft, veel succes en vooral gezondheid in 2013,
Gr.Willem

Wijnandt zei

Goedemorgen Wim,

ook jij een heel goed 2013 toegewenst, in alle opzichten! Hetzelfde natuurlijk ook voor Jan Reus! Ik hoop voor jullie beiden dat dit een verder opstapje is naar heel mooie dingen voor velomobielminnend Nederland.

Op m'n eenvoudige open HP Scorpion fs 26 zal ik dit alles vanaf de zijlijn met veel belangstelling volgen!

Peter de Rond zei

Hallo Wim,
Een goed initiatief, ben heel benieuwd hoe een en ander gaat verlopen.
Dus het werken kun je toch nog niet laten :-))

Wim Schermer zei

Goedemorgen Peter,
Ik heb met Stefan van den Berg gesproken over de lange levertijden van de kappen. Iedere knaap die maandag een kapot surfboard inlevert, krijgt die vrijdag gerepareerd terug. De kappen waren altijd stopwerk.
Nu de VeloTilt eraan zit te komen zou daar bij Van den Berg letterlijk geen uur aan besteed kunnen worden.
Dan is de beslissing om iets nieuws te beginnen snel genomen.
Groeten,
Wim


Pé Koomen zei

Hoi Wim,

Een hele stap vooral voor Jan lijkt mij maar jou kennende zal alles wel op een "schermer" wijze zijn beredeneerd en berekend zodat de onderneming wel slagen moet..ik kan jullie alleen maar, alle succes wensen in dit nieuwe jaar met de start van deze nieuwe onderneming.

Gr.Pé, uiteraard ook groeten van Tiny en daarbij mag Marian niet worden vergeten in al jou zakelijke beslommeringen

Quezzzt zei

Wim allereerst wens ik jou en Jan Reus een succesvol nieuw jaar toe.

Ik keek inderdaad wel even op van de grote stap vam Jan om de zekerheid van een lang dienstverband te beindigen. Maar dan ook weer, zelfs zonder Velotilt zouden jullie met bestaande en nieuw te ontwikkelen velomobiel accesoires ( al dan niet voor andere modellen velomobiel ) genoeg werk kunnen hebben.

Wees maar voorzichtig met beloften van snellere levertijden...als de Velotilt een gewilde velomobiel wordt......;-)

Kevin Champagne zei

Wim
Thank-you for all the great Blogs in 2012. I am new as I just got delivery of my Quest XS from Bluevelo in December. I started reading your blog last summer and has found it to be a great source of knowledge. I own the first Quest in my part of Canada and I am having a great time riding it in the snow.
Kevin Champagne

Kees van Hattem zei

Beste Wim. Mooie ontwikkeling ! en voor Jan Reus eindelijk een eigen werkplek. Succes met de samenwerking ! Groeten ook aan Marian. Kees.

marcel beekmans zei

beste wensen he wim!

dat is een onverwachtse stap en een gedurfde stap.... vm onderdelen boert goed dus..,,, klinkt erg goed allemaal

groeten een paar kilometer vederop

beekie

Anoniem zei

Dag Wim,

Beste wensen voor 2013! En mooi dat er zoveel werk in de kappen zit, dat Jan er fulltime mee aan de slag kan. Hopelijk komen er (nog voor CV 2013) ook wielkappen beschikbaar. Misschien kan ik dan met CV een oude man bijhouden ;-)

Groeten Benny