maandag 27 mei 2013

Wim niet in goede doen

Wim ziek
Ik krijg steeds meer mailtjes van fietsvrienden die vragen of het wel goed met me gaat. 2,5 week geen blogbericht doet bij veel lezers de alarmbel rinkelen. De afgelopen weken zijn niet prettig geweest. Eerst stevig de griep gehad. Tegelijkertijd kwam de draaiduizeligheid weer terug. Toen zowel de griep als de draaiduizeligheid wat minder werden, kreeg ik voor de tweede keer jicht in mijn rechtervoet. Op dit moment wordt ook dat weer wat dragelijker. Betekent al 2 weken niet fietsen en veel zin in andere dingen had ik ook niet. Helaas ligt ook de training voor de éénuursrace op de RDW baan op 29 juni al ruim twee weken stil.

VeloTilt

Is er dan helemaal niks te melden? Natuurlijk wel. De zwarte VeloTilt plug is nu volledig glad gepolijst en worden er voorbereidingen getroffen om er mallen van te maken. Risse is, volgens eigen zeggen, nu echt bezig met de lock voor de VeloTilt. De speciale schokdemper is al wel klaar. Tegelijkertijd zijn we in gesprek met een bedrijf dat custom built hydraulische dempers maakt. Ook het schijfremprincipe is nog niet uit beeld. We hebben allemaal voorkeur voor een hydraulische lock omdat je die ook deels kan dichtzetten. Hiermee zijn bijv. bij harde zijwind de bewegingen van de romp te dempen. Zelfs het meenemen van 15 tot 20 liter waterballast is een serieuze overweging. Deze past uitstekend in het midden onderin de VeloTilt.
David is bezig de wielkasten te maken. Deze worden nu eens niet door de frees gemaakt, maar volledig handmatig. Vindt David leuk om te doen. Bram is vrijwel klaar met de wielpoten. Alleen de schijfremtangen moeten er nog op.
Piet Kunis heeft een ingenieuze ondersteuning ontworpen voor de enkelzijdige voorvork. Deze enkelzijdig opgehangen vork gaat nu onderin ondersteund worden door een halfrond segment dat tussen drie lagers loopt. Hiermee wordt effectief de buiging van de voorvork verhinderd. Ook kan de constructie van het geheel merkbaar lichter worden uitgevoerd.


Quest in Amerikaanse documentaire

Het Human Power Team van de TU Delft heeft contact met David Poque van de New York Times. Poque, ook correspondent van CBS, wil graag een snelle velomobiel gebruiken in een te maken documentaire. De witte Quest van Jan Reus zal eind deze week enkele dagen worden gebruikt voor opnamen.


15 opmerkingen:

De bobslee-Strada 119 zei

Hi Wim,

Beterschap!!!

liegender_robert zei

Hallo Wim,
guter Besserung!

Mick zei

Sterkte Wim. Maar rustig aan met jezelf. Je innovatieve denken en duidelijke schrijfstijl vind ik altijd belangrijker dan je race-verrichtingen.
Mvg Mick

Marcel Tisseur zei

Dat is balen Wim, hier zit je natuurlijk niet op te wachten.
Laten we maar hopen dat je snel weer de oude bent opdat je dan weer door kan gaan met alle goede dingen, waar je mee bezig bent, voor velomobiel minnend Nederland ( en daarbuiten natuurlijk )

Klaas zei

Inderdaad. Ik dacht al.
Wat is er aan de hand?

In ieder geval: beterschap.

Bram Smit zei

Namens de hele VeloTilt ploeg :
Beterschap en ;kop d'r veur !!!

Magic Bullet zei

Dus toch...ik miste je al...nou beterschap gewenst!
Leuk te lezen dat de Velotilt 'vanzelf' voortgang boekt.

questikel zei

Welkom in de wereld van de jicht. Ik voel met je mee.

Hgr Peter

Jules Boetekees zei

Hi Wim,

We maakten ons al ongerust. Blij weer van je te horen.
Beterschap!

Groeten,

Elly en Jules

Pé Koomen zei

Iedereen heeft zo zijn gedachten bij het niet verschijnen van nieuwe aanvullingen op je blog, ik ging er vanuit dat vakantie de oorzaak was. Helaas voor jou ligt de oorzaak wat dieper, Wim sterkte en beterschap en tot ziens want ik kom binnenkort wel even aan.

Gr.Pé

Willem zei

Dag Wim, da's niet fraai allemaal wat een sores nu eerst uitzieken en dan snel weer herstellen... veel sterkte en het beste.
Ook ik dacht dat je met vakantie was of op trip.

Gr.Willem

Sebastiaan zei

Beste Wim,

Ik dacht ook dat je lekker van een vakantie aan het genieten was. Niet dus. Veel beterschap en binnenkort zie ik je wel weer langsflitsen bij ons over de dijk!

Gr. Sebastiaan

rob, nieuwegein zei

Ik dacht die geniet van een vakantie bij lekkere temperaturen, maar nee.

Ziek goed uit en pak de draad weer rustig op er komen nog wel meer races.

Robbedoes zei

Hoi Wim,

Ook ik dacht dat je zo geheim bezig was dat het nog niet op het blog kon of mocht verschijnen.
Helaas is de waarheid anders.
Hopelijk knap je snel op.
En kun je weer doen waar je goed in bent.
Namelijk ons voorzien van zeer veel nuttige informatie.

Het wordt tijd dat ik weer een langs kom.

Gr
Rob

KruidigMeisje zei

Wat gaaf dat Jan's VM in de washingpost komt! (zouden ze zich daar ROAM nog herinneren?)
Mooi staaltje organiseren - en dat met een tegenstribbelend lijf. Mooi gedaan.