woensdag 17 december 2014

Creatief met kurk ... eh nee met Lexan


Sinds ik een iPhone 6 heb zit mijn telefoon in de tas. De vorige iPhone 5s zat in een Lexan bakje op de wielkast van het rechter wiel. Dat lukt nu niet meer omdat ik de iPhone 6 in een beschermend hoesje gebruik.


Toch wil ik de telefoon onder handbereik hebben al was het maar om te zien hoe laat het is.
Snel frutsel ik een houdertje in elkaar van klittenband. Dat werkt maar is ... knoeiwerk. Dan toch maar een bakje van Lexan gemaakt. Het 0,5 mm dunne Lexan laat zich makkelijk knippen en koud buigen. Na een half uurtje knutselen is het bakje klaar. Weegt helemaal 6 gram en houdt de GSM uitstekend vast. Toch kan ik het apparaat zo naar me toe trekken, de lipjes buigen iets uit en ik heb de telefoon in de hand.

6 opmerkingen:

CV zei

Gebruik je die ook meteen als gps?

Wim Schermer zei

Nee, zeker niet. Ik gebruik een Garmin Oregon 400 of een Garmin Montana 600. Deze Garmins werken tot 10 uur op een setje verwisselbare accuutjes.
In de Garmins kun je eenvoudig tracks van o.m. de Fietsersbond routeplanner zetten.
Tenslotte zijn de Garmins waterdicht.
De mooie iPhone 6 is echt alleen maar een telefoon aan boord van mijn Quest.
Groeten,
Wim

Belle zei

De iPhone 6 Plus, en dus ook de iPhone 6, passen in het vakje van de velomobieltas van Radical, die je, als het goed is, bij je Quest hebt gekregen. Op de wielkast rechts, boven de GPS, heb ik ook klittenband zitten. Hier plak ik mijn walkie-talkie portofoon, die ook voorzien is van klittenband, op de clip.

Wim Schermer zei

Dag Belle,
Ik wil de GSM juist niet in die tas hebben zitten. Ik wil hem graag in het zicht hebben.
Om te voorkomen dat ik op de telefoon of op het hoesje van de telefoon klittenbanden moet plakken, is er dit bakje.
Groeten,
Wim

Belle zei

Hoi Wim, in dat geval zou ik een goedkoop plastic hoesje hebben gekocht (of een speciale dure waterdichte maar die zijn volgens mij nog niet uit voor de 6) en daar de klittenband op geplakt hebben. Dan ruk je 'm er ook zo af als ie overgaat.

Wim Schermer zei

Hi Belle,
Ik heb mijn iPhone 6 nu in een heel dun hoesje. Daar had ik eerst klittenband op geplakt. Dat werkt wel, maar ziet er niet uit.
Nu schuif ik mijn GSM met hoesje in mijn nieuwe Lexan bakje. Ik pak hem er heel makkelijk uit zonder klittenbanden te hoeven lostrekken.
Groeten,
Wim