dinsdag 15 december 2015

Nieuwe voorvork VeloTilt en gebroken heup


Het is nogal rustig op mijn blog. Zelf heb ik het niet rustig. Een paar uur nadat ik op 18 november mijn laatste bericht publiceerde viel mijn vrouw Marian 's nachts in huis en brak haar heup. Ze was precies op de heup gevallen waar al een prothese aangebracht was. Het resultaat was dat het bovendijbeenbot in drie stukken spleet en de prothese inscheurde. Dat leverde een 6 uur durende operatie op met heel veel ijzerwerk om alles met een nieuwe langere prothese weer een beetje op zijn plek te krijgen.
Dan gaat je dag er heel anders uitzien, wondverzorging, koken, wassen, letterlijk alles wat je normaal met zijn tweeën doet. Daarnaast mag ze de eerste maand het been maar voor 25% belasten en dat betekent dat ze bij letterlijk alles geholpen moet worden. Ik klaag niet maar je hoofd staat even ergens anders naar.


In één van de laatste berichten over de VeloTilt meldde ik dat de oplossing van de hoge rolweerstand mogelijk gezocht moet worden in de lagering. Bram en Piet maakten een nieuw ontwerp voor de ophanging van de wielen, nu met twee lagers in plaats van één groot lager. De eerste versie van de voorvork maakte het trappen lastig, ik raakte de wielophanging met de schoen. Bram heeft nu een nieuwe vork klaar waar wel voldoende ruimte is om rond te trappen. Het halfronde segment om de enkelzijdige vork te stabiliseren is zwaarder uitgevoerd omdat de vorige 3 mm dikke versie verboog. Kennelijk zijn de zijdelingse krachten op de vork heel hoog. Er moet nog een linkse draad worden gesneden voor het freewheel en dan kan de vork erin. Vervolgens een rustige dag afwachten om te kijken hoever we nu zijn.

14 opmerkingen:

marcel beekmans zei

auw!! wens marian beterschap!

lighans zei

Ik wens Marian ook beterschap. Vervelend en pijnlijk.

VeloTeĵo zei

Tje Joh, het zit Marian niet mee. Beterschap en sterkte !

Quezzzt zei

Dat is niet mis Wim. Ben je wel een beetje vaardig in de taken die zij altijd uitvoerde die jou nu toevallen ?

Ik had ook ergens gelezen dat als niet duidelijk is wat tot (vaker) vallen leidde je daar ook vragen over moet stellen in het ziekenhuis en niet alles moet accepteren als pech, onhandigheid of ouderdom. Kennelijk zijn onderliggende maar nog niet naar buiten gekomen aandoeningen ( zoals jouw binnenoor dat wel bekend is ) daar redelijk vaak achteraf gezien verantwoordelijk voor, en duidelijk is gezien de gevolgen dat dit moet niet nog een keer moet gebeuren.

Mijn excuus als dat misplaatst commentaar is, zoals je zelf al een zei weet ik alles beter dus ik ben behoorlijk mezelf :-))

Ik wens jullie het beste.


Rudolf Kooistra zei

Sterkte alle twee.

Rudolf

Belle zei

Ik hoop dat je vrouw je snel weer ter zijde kan staan, tot die tijd beterschap voor haar en sterkte voor jou!

Wijnandt zei

Goedendag Wim!
Da's een forse tegenvaller! Willy en ik wensen jullie beiden veel sterkte met de huidige situatie en een goed herstel voor Marian!

We hopen dat jullie toch -zij het op aangepaste wijze- kunnen genieten van de komende feestdagen.

Wijnandt -houdt evenmin van gebroken heupen.

Adri Manhave zei

Hi Wim,

Vervelende kwestie! Sterkte voor jullie beiden en beterschap voor Marian!

Groeten, Adri.

velofan zei

Sterkte Wim!

Groet, Richard

Wilco Pompert zei

Dag Marian,

Tjonge jonge wat een pech! Sterkte met je herstel!

Wilco.

Reinier | Intellifiets zei

Heel veel beterschap en sterkte toegewenst.
Goed om te lezen dat er nog steeds wat leven in de Velotilt zit, het bleef een beetje stil de laatste maanden...

Willem zei

Wat een pech, in de eerste plaats voor Marian natuurlijk ik hoop dat ze voorspoedig hersteld! Logisch en bekend dat je er als "mantelzorger" een dagtaak bij hebt en je daar alle aandacht aan moet geven...gelukkig voor jullie dat jij "gepensioneerd" bent. Met het Velotilt project maak je soms grote stappen, een ander moment kleine stapjes en regelmatig een stapje terug.

Veel sterkte alle twee en tot ziens!

Gr.Willem

Robert-Jan zei

Hallo Wim en Marian,

Beide heel veel sterkte met het herstel. Marian met het lichamelijke aspect en Wim bij de toegenomen werkdruk.

Sportieve groet, Robert-Jan

Maarten zei

Dag Wim,

Laat ik me bij het koor aansluiten – ook al hoor je mij liever niet zingen. Sterkte gewenst aan Marian, en succes met haar weer op de been helpen.

Maarten