maandag 11 april 2016

VeloTilt en Tesla naar symposium HAN AutomotiveVanmiddag haal ik de VeloTilt op in Enkhuizen. Morgen is er bij HAN Automotive in Arnhem een mini symposium met als titel: “Spring mee in het gat tussen auto en fiets!”
Op verzoek van de organisatoren wordt zowel aan de VeloTilt als aan de Tesla een prominente plek toebedeeld.


Jan heeft het dakrek voorzien van fraaie vleugelprofielen over de vierkante dwarsliggers. Ziet er mooier uit en is uiteraard een heel stuk aëro-dynamischer. Ook is het dakrek gespoten in zijdeglans zwart. Het subframe waar de VeloTilt op staat is nog niet gespoten. Nu ik het zo zie mag dat wat mij betreft ook in het zwart.


Het verbruik is maar rond 10% hoger dan zonder fiets op het dak. Ondanks de stevige wind vanmiddag merk ik in het geheel niet dat er op het dak een complete constructie staat. Wel is het geluidsniveau iets hoger. De Tesla autopilot doet het ook nu weer fantastisch. Morgen een ontspannen ritje naar Arnhem.

4 opmerkingen:

Eric Winn zei

Good day, Wim,

It would be interesting to see some wind tunnel smoke trails around the loaded tesla+velotilt with it facing backwards as you have it and forwards to see which worked better.

Do you have a head on photo or tail on photo with the Velotilt on top of the Tesla?

Are the swing arms and Velotilt body in some sort of cradle?

Wim Schermer zei

Hi Eric,
I just placed for you an extra photo on the posting from the front of the car.
There is a whole in the axle. In that hole there is a wooden pin, connected to a vertical carbon stand that is bolted on the subframe.
Best regards,
Wim

Anoniem zei

Prachtige combinatie!

Welke zal eerder in mijn garage belanden: de "Model 3" of de "Velotilt" ? ;-)
Ik wil best voorinschrijven hoor!

Groeten Chris

Wijnandt zei

En Wim, wat kwam er zoal ter sprake op die dag? Waren er zaken bij die ook voor ons eenvoudige ligfietsers interessant zijn?v