vrijdag 24 april 2020

VeloTilt project naar de Verenigde Staten


Het VeloTilt project staat al een tijd op een laag pitje. Fysieke ongemakken aan rug en oog maken een succesvolle doorontwikkeling tot een commercieel project door mij vrijwel onmogelijk.

Ik ben al een tijdje op zoek naar een partij die de VeloTilt wil doorontwikkelen en op de markt gaat brengen. Die partij heb ik gevonden in de persoon van Mike Lecka in Fayetteville NC in de Verenigde Staten. Mike is een ervaren velomobielbouwer die het VeloTilt project al vanaf het begin volgt. Volgens hem is de VeloTilt 'the best there is'.

Op dit moment wordt het transport naar de VS voorbereid. Niet alleen het eerste prototype, ook alle mallen van de fiets gaan in een speciaal gemaakte houten kist met zeevracht naar Mike. Ook een 'naakte' versie van de VeloTilt gaat naar de VS.

De VeloTilt staat al een tijd bij HAN Automotive in Arnhem. Zij waren één van de partijen die mogelijk de doorontwikkeling ter hand zouden nemen en vervolgens een startup van een jong team zouden faciliteren. Zij hebben na lang wikken en wegen besloten dit niet te doen. Toen ik een paar maanden geleden de VeloTilt op het dak van de Tesla naar huis wilde halen bleek dat het unieke dakframe dat in Arnhem was achtergebleven, door iemand van HAN Automotive naar de oud-ijzer boer was gebracht en vernietigd. Het doet pijn dat een zo uniek ontwerp, eigenlijk het enige ontwerp waarmee een velomobiel met één man 100% veilig op het dak van een auto kan worden geplaatst, is vernietigd.

Wie wat meer over Mike wil weten, kijk hier:https://www.wral.com/man-pedals-around-fayetteville-in-velomobile/18111384/
Mike heeft ook een Facebook pagina https://www.facebook.com/mike.mikelecka.7

12 opmerkingen:

Arnold zei

Ha Wim, fijn dat het project een nieuw huis heeft gevonden! Als je nog een shipper zoekt: ik gebruikte voor RaptoBike nog wel een kistenfabriek de Boer in Zaandam. Ging altijd prima en hebben het hart op de goede plek zitten.

Mooi balen van die dakdrager. Krijg je de fiets nu thuis afgeleverd op kosten van HAN?

Wim Schermer zei

Ze zouden de VeloTilt naar Noord-Holland brengen. Ze kunnen evenwel geen transporteur vinden. Ze gaan het transport wel vergoeden.

Anoniem zei

zonde, ik denk niet dat we daar nog iets van gaan zien nu, wat vreemd dat niemand in NL of DE het wou overnemen, terwijl iedereen hier zot is van velomobielen..

Eric Winn zei

I think it is about time to swing by and visit Mike. :D

Belle zei

De VeloTilt begint aan zijn nieuwe avontuur op een ander continent. Toch bijzonder!

Sotaro zei

Wim, to you and all of your team. I am sad that you were unable to move this project forward to commercialization. However, I am happy someone new has taken the Velotilt on and I am amazed that it is going to North Carolina of all places. I hope the Velotilt will go on to glory and we are all grateful for what you all have done for human powered transportation (and gear heads). Best wishes to you.
jiro

campr zei

Wim, mocht je nog transport zoeken voor de velotilt, kan ik dat mogelijk verzorgen. Ik heb een Renault Grand espace waar de velotilt wel in zou moeten passen. Een Quest past iig net.

Laat maar horen als je gebruik wilt maken van het aanbod.
Robert

Wim Schermer zei

Hi Robert,
De VeloTilt is al uit Arnhem opgehaald en staat bij de kistenfabriek die alles in kisten verpakt en verstuurd met zeevracht. Dank voor je toezegging.
Groeten, Wim

Jan van Zelderen zei

Gefeliciteerd!
Wat geweldig dat jullie 'kind' een vervolg krijgt!
Met groet, Jan

Matthijs zei

https://youtu.be/DdiwjNF4gEw

Veel nieuwe video's van de Velotilt op het kanaal van Mike.

Matthijs zei

Deze podcast is eigenlijk wel een nieuwe blogpost waard: de hele Velotilt geschiedenis en toekomst met alle betrokkenen! Bedankt Wim voor deze bijdrage! https://www.facebook.com/laidbackbikereport/videos/762853400923839/

Wim Schermer zei

Prima idee Matthijs, gelijk gedaan.
Groeten,
Wim