zaterdag 9 oktober 2010

Aanpassingen aan racekap

Mijn racekap heeft een goede vorm van de muts. Helaas sluit de kap niet goed op de rand van het instapgat. Jan Reus, handig met polyester en carbon, komt langs om te kijken of dit probleem op te lossen is. Allereerst wordt de muts grotendeels van de gebogen kap afgezaagd. De hoek waaronder de kap op de muts aansluit is bijna haaks. Dit moet zeker 20 graden meer zijn wil de kap enigszins aansluiten op de rand van het instapgat. Als de zaagsnede 25 cm lang is trekken we de kap met ducktape in het gewenste model. De nu openstaande zaagsnede wordt gevuld met met aerosil ingedikte epoxy. Daarna legt Jan er een strookje glasweefsel over en strijkt eventuele luchtinsluitingen uit de aangebrachte epoxy.
Als ik Jan na middernacht de Markervaart over roei neemt ie de mallen van de racekap mee om een betere kap mee te maken.

24 uur later blijkt dat het resultaat naar verwachting is. De kap sluit veel beter aan op de rand van het instapgat. Wel blijft de kap erg slap en tijdens het van binnenuit vastzetten van de kap treedt er toch nog wat vervorming op.

5 opmerkingen:

Robbedoes zei

Hoi Wim,

Gaat Jan de nieuwe racekap ook maken?
En is die dan klaar voor a.s. zondag voor de LEL ?

Gr
Rob

Wim Schermer zei

Hi Rob,
Jan denkt erover na op welke manier hij dit mogelijk gaat doen. Ook moet er eerst overleg gevoerd worden met Velomobiel.nl. Er moet uit de mallen van Velomobiel.nl, deze zijn niet best, eerst een product worden gemaakt. Dit product moet uitgebreid worden verbeterd en aangepast op de Quest. Als dit Ok is, worden er nieuwe mallen van gemaakt. Voordat er dan weer, goede producten van kunnen worden gemaakt, zijn we maanden verder.
Groeten,
Wim

LowLander zei

Hoi Wim,

Met je blog-posts over schermpjes in gedachten, schept het ter beschikking hebben van de mallen voor de racekap wellicht ook de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een soort cabrio-dekje zoals er nu voor de WAW bestaat.

Ik denk dan aan iets dat is geinspireerd op de foto hieronder, maar dat aansluit op het instapgat van de Quest:
http://picasaweb.google.ch/agenda.fietser/WAW064Minneke2009RoadshowSuisse#5386519364698005234

Groeten,

Peter

LowLander zei

Hoi Wim,

Met je blog-posts over schermpjes in het achterhoofd schept het werk aan de racekap wellicht de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een cabrio-dekke zoals die nu beschikbaar is voor de WAW.

Ik denk dan aan iets dat is geinspireerd op wat te zien is op onderstaande foto, maar aansluitend op het instapgat van de Quest.

http://picasaweb.google.ch/agenda.fietser/WAW064Minneke2009RoadshowSuisse#5386519364698005234

Groeten,

Peter

Wim Schermer zei

Hi Peter,
Dit is op dit moment in de maak.
Groeten,
Wim