dinsdag 5 juni 2012

Nieuwe carbon projecten

Vandaag fiets ik naar Jan in Hoorn om voor Peter B. twee carbon onderdeeltjes voor zijn racekap te halen.
We bespreken enkele nieuwe - kleine - projecten. Allereerst is het gestroomlijnde spiegelkapje weer een stap verder. De plug is klaar en daarvan kan een deelbare siliconen mal worden gemaakt. Ook moet er nog een binnenmal worden gemaakt waarin de bestaande spiegel wordt vastgeklemd.

Een tweede project is de racekap voor de Quest XS. De liggende deksel is een stuk kleiner. De mal hiervoor is vrijwel klaar. Gelukkig konden wij hiervoor de originele mallen van het instapgat van Velomobiel.nl gebruiken.

Cees Roozendaal kan helaas niet meedoen met de uursrace op CycleVision. Geen serieuze Noord-Hollandse concurrentie helaas. Ik daag Jan uit me te verslaan. Hij reageert niet maar vanavond laat ie weten dat ie zich zal inschrijven :).

8 opmerkingen:

Robbedoes zei

Hoi Wim,

Komen er in de spiegelkapjes ook led's voor de richtingaanwijzers?

Gr
Rob

Quesjer zei

Haa Wim,

Goede berichten. Zowel van de klep voor de XS als voor de spiegelkapjes. Hoop snel de bestelling te mogen plaatsen.

Groet van Quesjer

Ful zei

Hallo Wim,
Als je de lengte van de spiegelkap
3 a 4 keer de diameter van de spiegel maakt wordt deze een stuk meer aerodynamisch.

(LED-)dagrijverlichting werkt bij auto's in de praktijk erg goed (conform de studies/argumenten hier omtrent); auto's die dit hebben merk je enorm snel op. Ben daarom toevallig nu net bezig ze te bestellen voor mn auto.

Als ik VM-rijder zou zijn zou ik het daar ook accuut op monteren want in een VM ben je nog kwetsbaarder dan in een auto !

Wellicht zou ik dan nog een stap verder gaan en domweg een set spiegels, met ingebouwde dagrijverlichting/richtingaanwijzers
van een motorfiets monteren zoals bijvoorbeeld die van BMW C 650 uitvoering GT.

De laatste en definitieve stap laat zich makkelijk raden: hoofdverlichting in de neus geheel laten vervallen en ook onderbrengen in die 2 spiegels.
Hoewel......laatste stap; bochtverlichting is met LED tegenwoordig ook al relatief simpel te realiseren.

Groeten,
Ful

S098 zei

Krijgen we een in kleur gespoten spiegelstroomlijnkap Wim ?

De versie die Jan zelf gebruikt met knipperlichten en koplampje erin die iedereen die het ziet erg mooi vind, is het mogelijk die als bouwpakketje beschikbaar te maken om de kosten niet onnodig hoog te maken ?

Gerrit zei

ziet er al veelbelovend uit Wim , dat spiegeltje.

Wim Schermer zei

Hi Rob,
Jazeker.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Hi Ful,
Je zegt dat als je de lengte van de spiegelkap drie tot vier keer de diameter van de spiegel maakt het geheel meer aero dynamisch is.
Dat lijkt zo, maar is niet zo. Er zijn drie parameters die de weerstand van een lichaam in de lucht bepalen. Dat is het frontale oppervlak, de vorm en ... het natte of omspoelde oppervlak. Die laatste weerstand wordt door de lengte groter te maken dan strikt noodzakelijk sterk vergroot en maakt de totale weerstand weer groter.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

S098,
Uiteraard zullen de kapjes worden gespoten in iedere gewenste kleur. Hoewel Henry Ford - alle kleuren zijn goed als het maar zwart is - nog niet overal is uitgebannen, kunnen de kapjes alle kleuren krijgen die maar gewenst zijn.
Een bouwpakket maken hebben we nog niet overwogen maar is, zeker vwb in de inbouw van de LEDs een goed idee.
Groeten,
Wim