donderdag 2 augustus 2012

Racekap voor Quest XS Quesjer

Gisteravond en vannacht veel donder en bliksem op ons eiland. Vanmorgen heb ik een afspraak in Hoorn met Paulus den Boer die zijn nieuwe racekap voor zijn Quest XS komt ophalen. Buienradar laat weinig alarmerends zien. Mijn beide kappen, de racekap en de carbon toer/racekap zijn uitgeleend en ik leg de schuimkap achterin.
Als ik nog maar bij Driehuizen ben haalt een gigantische regenbui me in en loopt letterlijk leeg. De schuimkap blijkt weinig bescherming daartegen te bieden. Tot in Hoorn blijft het regenen en ik stap volkomen doorweekt uit de Quest.

Paulus en Jan zijn al binnen. Daar zie ik voor het eerst de nieuwe bestickering van Paulus fiets. In één woord grandioos! Was de blauw-gele Quesjer al heel fraai, dit slaat alles. De nieuwe deelbare toer/racekap wordt gepast en dat ziet er heel fraai uit.

In de winkel blijkt een cameraploeg van SBS6 opnamen te maken van Stefan van den Berg, Olympisch kampioen windsurfen in 1984.
De successen van Dorian van Rijsselberghe hebben de media op het idee gebracht om dit te koppelen aan de historische prestatie van Stefan van den Berg.

Als de regen even minder wordt zetten we de nieuwe Quesjer buiten en ik maak een paar plaatjes. Volgens goed gebruik vraag ik Paulus of ik deze op mijn blog mag zetten. 'Vandaag niet, vrijdag wel', antwoordt Paulus. En daar houd ik me natuurlijk aan.
De kap van Paulus zal nog worden bestickerd. Ook de fiets zelf krijgt nog wat aanvullende bestickering.

5 opmerkingen:

Wilfred Ketelaar zei

Het zwart/wit ziet er wel erg gaaf uit, maar ik had eigenlijk een ander ontwerpje verwacht.

Willem zei

Super, erg mooi.

BrandweerQuest zei

Wilfred,
Dat andere motiefje is wel gemaakt maar komt op een andere fiets.
Quesjer blijft natuurlijk Quesjer! ;-)

Anoniem zei

Prachtig ontwerp!
Maar mij valt op dat de racekap niet mooi aansluit op deze Quest.
Het lijkt of er een knik in de daklijn zit. Zit de kap niet gewoon te hoog?

groeten van Raketfiets

Quesjer zei

Hoi,

De kap zat niet te hoog, maar juist te laag..... Inmiddels aangepast en naar tevredenhied. Ruimte voor mijn bolleke, en de daklijn loopt nu mooi mee met de "muts".