woensdag 12 december 2012

Anti-slip en bescherming voetensteun

Eerder beschreef ik de beschadiging van de voetensteun tussen de voorwielen van de Quest. Dit repareerde ik met twee carbon matjes en epoxy. De keiharde schoenzolen van de Sidi MTB schoenen vernielen deze kwetsbare plek steeds weer. Mijn hele gewicht staat steeds even op dit kleine gebogen stukje van de tunnel. Carbon mag dan heel sterk zijn, het slijt door schuren met zand wel.

De Quest wordt vanmorgen op die plaats schoongemaakt. Dan knip ik twee malletjes om globaal de vorm van de neopreen anti-slip zool te bepalen. Met een gewone huishoudschaar is het 8 mm dikke materiaal goed te knippen. De randen worden een beetje afgerond en met Bisontix zitten de 'zolen' snel op hun plaats. De beide zolen wegen samen 24 gram.

De tunnel is nu goed beschermd tegen de punt belasting van de schoenen. Ook is de kans dat je uitglijdt over de soms vochtige tunnel nu effectief verholpen.
Een set van twee op maat geknipte anti-slip rubber pads kost € 5,90, kan per brief worden verzonden en is nu in de webwinkel te bestellen.


4 opmerkingen:

Mark vd Wijden zei

Als ze niet te duur worden lijkt het me wel wat. Vooral als het nat is of als er sneeuw ligt wil je nog wel eens wat sneller gaan zitten dan de bedoeling was...

Mick zei

Hoi Wim,
Goed idee (van Jan). In de Limit heb ik versterkingen geplakt op dezelfde plaats (de 'stuurbalk' zal ik maar zeggen). Door zuinigheid met het doek
heb ik daar nu wel scherpe plekken gecreëerd. Met zo'n stukkie rubber er over...
Mvg Mick

Robbedoes zei

Hoi Wim,

Ik heb het indertijd opgelost door een stuk skateboard antislip op die plek te plakken.

Gr
Rob

Wim Schermer zei

Dag Rob,
Dit is hetzelfde materiaal. Je bent me dus voor :)
Groeten,
Wim