dinsdag 18 juni 2013

Voetenbakjes en meer ruimte voor de achterband 1


Voor de wedstrijd op 29 juni wil ik de Quest makkelijker en sneller wedstrijdklaar kunnen maken. Vooral het afplakken van de voetengaten met Lycra is, hoe effectief ook, een hele klus. Dat moet vlak voor de wedstrijd gebeuren omdat de Lycra soms het transport op het dak van de auto niet overleeft.
Is het vlak voor de wedstrijd regenachtig dan wil het plakken helemaal niet lukken.

De oplossing is ... voetenbakjes. Vanmorgen rij ik onder hemels mooie weersomstandigheden naar Enkhuizen. 'Wie appelen vaart die appelen eet'. Als er iemand in staat is om die bakjes te maken is het wel Jan Reus van Velomobielonderdelen.nl.

Het rijdt heerlijk licht met deze warmte en niet teveel wind. Jan legt de Quest op zijn kop en spant een vel plastic over de beide voetengaten. Dan smeert ie een snelhardende neopreenschuim op het plastic. Dit vooral om de oplopende ronding aan de voorzijde van de gaten te kopiëren. Na tien minuten is het schuim al voldoende hard.

Nu de Quest op zijn kant ligt kan ook de aanlopende achterband wat meer ruimte in de wielkast krijgen. Nadat de band is leeggelopen kan Jan met de Powerfile iets van de binnenkant van de wielkast afschuren. De foto's laten het verschil goed zien. Even later blijkt het inderdaad te helpen maar nog niet geheel over te zijn.

Morgen een verhaal over trainen met de SRM meter.


9 opmerkingen:

Quezzzt zei

Had ik maar zo vakkundig personeel...

Maar goed, ook zonder moet het lukken eigen versies te fabriceren. Ni Hao ? ;-)))

Questeritus gij ongekapte...bezie dit en wanhoop ! ( lol )

Wim Schermer zei

Quezzzt,
Misschien gaan we ze wel verkopen.
Groeten,
Wim

Willem zei

Dus dat was je "aanloop" geluid?
Gr.Willem

Robert-Jan zei

Nu zijn niet ieders voetengaten gelijk, de mijne zijn vanwege mijn beenlengte en schoenmaat zeker 2 centimeter langer gemaakt. Is het de bedoeling dat de voetenbakken op maat gemaakt worden per Quest?

Quemo zei

Hoe breed is die achterband van jou? Furious Fred is ook niet de slankste maar die liep bij mij aan door scheuren in de achterbrug. Maar ik heb de indruk dat jouw slof toch nog een maatje meer is.

Willem Jan Coster (Quest 129) zei

Wim,

Je schrijft over snelhardende neopreenschuim. Waar is dit materiaal te koop? Ik heb al even gegoogeld maar ik kan het niet vinden, alleen de bekende schuimrubber matten.
Zelf ben ik nl. ook bezig met diverse knutselprojecten aan mijn witte Quest waaronder een 'klem' om de Quest op zijn kant en op de kop te leggen voor werkzaamheden, wielrichtlinealen en meer. Meer hierover als ik eindelijk eens een blog begin...

Wim Schermer zei

Robert Jan,
Klopt wat de maat betreft. Mijne zijn 43 cm lang, bij Jan zijn ze 39 cm lang. We zouden een deelbaar concept kunnen maken. Eén grotere standaardlengte die je door midden kan knippen en in een kleinere maat weer samenlijmen.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Quemo,
Ik heb nu een nieuwe SuperMoto. Die liep in iedere bocht, zelfs met lage snelheid, aan. Dat is nu beter. Met de Furious Fred zal dat nog beter gaan.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Willem Jan,
Het is PU schuim van leverancier Wilsor.
Groeten,
Wim