donderdag 18 februari 2016

Richtingaanwijzers Quest, maar dan goed


Jan Geel, de innovatieve Quest rijder uit Oostwoud, heeft de mooie verlengde rug van zijn Quest al weer verschroot. Waarom? Jan rijdt vaak over de lange winderige polderwegen in Noord-Holland en heeft steeds het idee dat achterop komend verkeer de minuscule LED lampjes laag op de staart van de Quest niet of heel laat ziet. Twee belangrijke onderdelen, veel duidelijker richtingaanwijzers en een stormstrip ontbraken nog.

Jan maakt korte metten met de nieuwe rug en profileert in een nieuwe rug uitstekend zichtbare en aërodynamisch vormgegeven richtingaanwijzers. De nieuwe clignoteurs zijn buitengewoon goed zichtbaar van achter, maar zijn aangevuld met een kleinere LED om ook vanaf de zijkant goed zichtbaar te zijn. Door de hoge positie op de rug van Quest zitten de lampen tevens op een hoogte die door achterop komend verkeer van grote afstand makkelijker kan worden gezien en geïnterpreteerd. De veel grotere LEDs, het zijn kleine fietskoplampen uit China, zijn aangevuld met een oranje glaasje.

Als je toch bezig bent is het natuurlijk mooi om een stormstrip bovenop de rug te integreren. 
Komende berichten
Het VeloTilt team werkt aan een fiets met zijspan waarbij een ernstig gehandicapte jongen, hij kan zijn benen niet bewegen, toch meetrapt.

Een nieuwe innovatie van Jan Geel bestaat uit een eenvoudig systeem om met een gewone derailleur terug te schakelen bij stilstand. Het bestaat uit een draaischijf met een pen erop. Deze draaischijf zit vlak bij de achterderailleur en tilt de ketting bij het achteruittrappen naar de grotere tandwielen. Bediening is met een shifter.

9 opmerkingen:

Piet zei

De richtingaanwijzers van mijn Quest nr. 777 zijn echt wel goed zichtbaar, maar wellicht kan het nog beter.

Anoniem zei

Beste Wim

Wordt wel erg rommelig.

Groet Piet

John Dankers zei

Veiligheid is een groot goed en dit is weer een stap in de goede richting.
Wat bij donker, mist en regen met deze oplossingen een issue blijft is dat onduidelijk blijft welke kant de richtingaanwijzer aangeeft. Dit is wellicht te verhelpen door i.p.v. een rondje een driehoek met de punt naar rechts/links te hanteren.

tetetetelacourse zei

Dat is netjes gedaan !!

Groet
Rudolf

kegge13 zei

Als je een stukje tape, dat dan werkt als diffusor, over de ledjes plakt wordt het licht naar alle kanten verspreid en neemt de zichtbaarheid enorm toe. De ledjes zelf zijn helder genoeg maar hebben een te beperkte lichthoek. Kost drie keer niks.
Theo

Wim Schermer zei

Dag Theo,
Dat stukje tape, daar ben ik de geestelijk vader van, vergroot inderdaad de zichtbaarheid. Maar de oplossing van Jan is nog zeer veel beter.
Groeten,
Wim

lighans zei

Vele manieren om de pinkers te verbeteren. Ik heb gekozen voor led strips. In mijn ogen erg goed zichtbaar.
https://questeen.wordpress.com/2015/06/11/filmpie-over-lichies/

Quezzzt zei

Bijzonder fraai vormgegeven en zulke knipperlichten moet je wel zien :-)

En is de iets overhangende achterzijde een luchtuitlaat of een handgreep ? Er is echt aan meerdere dingen gedacht :-))Wim Schermer zei

Quezzzt,
Het is zowel een luchtafvoer als een handgreep. Maar het is ook aërodynamisch veel beter dan de standaard afgeronde staart.