maandag 15 februari 2016

Wintertraining Alkmaar en stormstrips op DF


Zondag 14 februari vindt de jaarlijkse wintertraining in Alkmaar plaats. Het regent de hele dag en ik besluit dat het rijden naar Alkmaar met de Quest nu niet leuk is. De Tesla is verkocht en in afwachting van een versie met Autopilot rij ik in een Ford FocusGelukkig komt de nieuwe Tesla volgende week en is het leed geleden :)


Het eerste dat opvalt als ik in de sporthal binnenkom is dat het aantal deelnemers beperkt is tot maar 16 fietsers. Vier daarvan zijn kinderen en weer drie daarvan zijn de kinderen Ymte en Swanette. Ymte is er niet  omdat hij de Elfstedentocht rijdt. Die is door het slechte weer afgelast, jammer voor de velomobielrijders die vergeefs een lange tocht hebben gereden in slecht weer.


Er is nu maar één velomobiel, de DF van Daniel Fenn. Het eerste dat opvalt zijn drie profielen op de DF. Zowel links als rechts op de rondingen van de neus en achterop. Daniel geeft aan dat deze stormstrips rechtuit rijdend geen nadeel hebben, maar de zijwindgevoeligheid een stuk verminderen.Dat de stormstrips op de DF in rechte lijn geen nadeel opleveren is goed te zien in de resultaten. Met maar 135 Watt vermogen rijdt Daniel met de DF al 51 km/u. Als ie flink aanzet kan ie ook een aantal ronden met 65 tot 69 km/u rijden.


De jeugd doet fanatiek mee, dat zit wel goed. Verder is er van een echte competitie nauwelijks sprake. De deelnemers zijn te verschillend in kracht en materiaal. Hoe dan ook, het is voor iedereen een prima training. Voor mij is het leuk om weer een aantal fietsvrienden te spreken.

5 opmerkingen:

Unknown zei

Een nieuwe Tesla..mooi hoor.
Net als de DF,ook erg fraai.

Gr.
Rudolf

Piet zei

Het zou interessant zijn te weten wat Daniël zoal aan tuning heeft gedaan, zijn DF is verre van standaard lijkt mij.

Marco Loogman zei

Wim, herkent de autopilot van een Tesla eigenlijk Velomobielen?

Wim Schermer zei

Dat moet ik nog proberen, geen idee nog.

Harry Lieben zei

Dat viel wel mee met het afgelasten van de WinterFietsElfstedenTocht hoor. 40% heeft uit kunnen rijden. Het was bar weer maar juist daardoor een pracht van een uitdaging. Ymte heeft nota bene de snelste tijd ooit voor een Elfstedentocht gereden....