maandag 26 december 2005

Naar Grootebroek?


Ik had me voorgenomen vandaag naar Grootebroek te fietsen om een DVD met foto's van CycleVision naar Jack Dekker te brengen. Na een heerlijk diner gisteren is het erg laat geworden. Ik wordt om 11.00 uur wakker en dat is geen goed begin van de dag. Kijken hoever ik kom. Om 12.15 uur ben ik buiten. Het is met 4 gr. C. fris, het waait niet hard en het zonnetje schijnt.
Eerst even de banden oppompen. Rechtsvoor zit er nog maar 4,5 bar in, de andere twee zijn net boven de 5 bar. Dat had ik gisteren al wel bespeurd. De drie Primo Comets krijgen 6.2 bar druk. Ik ga normaliter niet zonder GSM op pad. Nu moet het wel, ondanks dat ik er twee heb. De Treo 650 ligt nog op de zaak om een garantiekwestie met een cradle op te lossen, de in mijn Audi wonende Philips Xenium 909 is door een installatiefout van mijn dealer stroomloos geworden en nu leeg.
Ik moet eerst langs de zaak in Uitgeest om de DVD op te halen. Daarna wordt ik als enige met de pont overgezet. De pontbaas heeft een Kerstmanmuts op. Hij wil wel op de foto. De pontbaas vermoedt dat er slecht weer aankomt. Inderdaad zijn er heel grote buien in ontwikkeling. Via West-Graftdijk neem ik de mooie dijkweg naar Driehuizen en Grootschermer. De wind neemt sterk toe en rukt aan de Quest. De eerste regendruppels beginnen te vallen. Links en rechts ontstaan flinke buien. De twijfel slaat toe, wel of niet doorgaan naar Grootebroek. Dit ligt vlakbij Enkhuizen en er moet dus nog 120 km heen en weer worden gefietst. Uiteraard zit je in een Velomobiel tegen weer en wind beschermd, maar zware buien zijn in dit jaargetijde toch niet mijn ideale fietsbiotoop. Op het gevaar af dat ik voor een watje versleten wordt besluit ik in Grootschermer rechtsaf te slaan en via De Rijp en West-Graftdijk rij ik naar Wormerveer. Door Krommenie kom ik op de Provinciale weg naar Uitgeest en Castricum.
Thuisgekomen kan ik nu met mijn zoon een korte vakantie naar Lapland plannen. Dit is feitelijk het belangrijkste argument om eerder thuis te zijn. Ik stuur de DVD per post naar je toe Jack.
49 km.