zaterdag 17 oktober 2009

Wereldrecords in Apeldoorn en overleg velomobielband

Vanmorgen rij ik naar Apeldoorn om een gesprek te hebben met Guido Mertens, race support manager van Schwalbe. Ik ga vroeg genoeg op weg om de helft van de uurs-race van Gert-Jan Wijers te zien. Helaas sta ik drie kwartier stil op de A1 en mis zijn hele recordpoging. Als ik Omnisport binnen loop komt Gert-Jans' vrouw enthousiast naar me toe met het mooie bericht dat Gert-Jan zijn wereldrecord weer terug heeft veroverd. Hij heeft zijn oude record van 50,3 km omhoog bijgesteld naar 51,1 km/u.
Ook de 200 meter sprints met vliegende start leveren een nieuwe wereldrecordhouder van ruim 67 km/u op voor de Amerikaan Sean Costin.
De tijdwaarneming vecht tegen tegenslag, er moeten enkele pogingen over, maar uiteindelijk komt alles goed.

Omnisport is een grootse sport accommodatie, vooral de houten baan is strak als een biljartlaken. Leuk is ook dat er tussen de ligfiets wedstrijden ook racefietsers actief zijn. Niet de allerminsten trouwens, een man als Theo Bos doet ook mee.
Guido Mertens, hij racet ook mee, neemt aan het eind van de middag ruim de tijd om met mij te praten over de mogelijke ontwikkeling van een velomobielband. Hoewel ik al in gesprek ben met Vredestein, heeft Hans van Vugt mijn plannen besproken met de hoofddirectie van Schwalbe en dit gesprek gearrangeerd.
Ik heb een aantal banden mee en laat tenslotte een nieuwe - kostbare - Avocet Fasgrip achter die Guido mee zal nemen naar de ontwikkelaars van Schwalbe. Het vervolg horen jullie uiteraard.

Op een van de foto's zit een jongeman op de ligfiets van Ellen van Vugt. Ja, dat is Theo Bos. Hij wil best een paar rondjes rijden, maar moet zelf eerst een koers achter dernies rijden.

Tenslotte maak ik kennis met Gary Hill van recumbents.com. Gary, Hans Wessels, M5 ligfietsen en ondergetekende sponsoren het prijzengeld voor dit evenement.