dinsdag 23 september 2008

Kees van Hattem fotografeert en verwerft Q209

Vanmiddag rijdt Kees met zijn Mango voor. Een grijns van oor tot oor, hij heeft Quest 209 gekocht. Op mijn vraag of ie de Mango nu voor goed geld gaat verkopen antwoordt Kees ontkennend. De Quest is voor mooi weer en lange afstanden, de Mango voor het ruigere werk. Ik geloof daar helemaal niks van. Als je eenmaal in een Quest hebt gereden en er zelf één hebt, zal de Mango eeuwig stof blijven happen in de schuur.
Kees heeft zondagmorgen een paar foto's gemaakt die ik hierbij laat zien. De foto van de Mango voor de Markervaart is bizar als je je realiseert dat op dat moment vijf meter achter de Mango beroepsvisser Piet Los verdronken in het water ligt. Pas 's middags wordt door een groot rondvaartschip het water zo in beweging gebracht dat hij tijdelijk boven komt drijven.
De foto van onze boerderij in de mist is heel leuk en datzelfde geldt voor de foto van de opkomende zon tussen de bomen.
Op de foto in Amsterdam is de verzamelplaats te zien waar ALF vandaan vertrekt.
De laatste foto is gemaakt op de weg van Katwoude naar Volendam, zo'n 500 meter voor Volendam. Ik kom daar niet voorbij zonder een heerlijk ijsje te verschalken.
Dit zijn de enige foto's die Kees niet zelf op het web zet. Kees overweegt ook een blog te starten, iets wat ik hem van harte aanbeveel.