zondag 3 april 2011

Naar wedstrijden in Sloten

Vanmorgen zou ik de fiets van mijn schoonzusje onder handen nemen. Veel meer dan uitleggen hoe je het nippeltje op het ventiel zet heeft het niet om het lijf. Aanvankelijk zou ik met de auto naar Sloten velodrome rijden. Als ik om even na elf uur weer thuis ben kan ik er geen weerstand aan bieden om toch te gaan fietsen. Geen regen en een heel lichte noordelijke wind, ideaal fietsweer.
Via pont Buitenhuis, Halfweg en Amsterdam Osdorp ben ik in goed een uur in het fiets stadion. Na veel bekende gezichten te hebben begroet laat ik Ymte de slinger in mijn achterwiel zien. Is waarschijnlijk veroorzaakt door de exploderende band. Gelukkig kan de slag er met spaakverstelling wel uitgehaald worden.
Jan van Steeg is bij de sprint nog niet voldoende warmgedraaid. Tijdens het Keirin is ie met 55,4 km/u oppermachtig. Ook tijdens het criterium van 45 minuten lijkt dat zo. Hij kijkt even de kat uit de boom en rijdt dan met veel machtsvertoon in twee ronden een halve ronde weg van de volgers. Een tijdje later wordt ie weer achterhaald, d'r moet wat aan de hand zijn. Dan geeft Jan op, een oude kwaal, maagproblemen, speelt weer op. Het criterium wordt gewonnen door Hans Wessels.
Yvonne de Muis debuteert met de Quest op de baan. Ze vertrekt voortvarend met snelheden van ruim 44 km/u. Dan blijkt 45 minuten toch wel heel lang en gaat de snelheid er wat uit tot 41 km/u.
Alle uitslagen zijn op Ligfiets.net te vinden.
Tegen vijven rij ik langs dezelfde route weer huiswaarts. Yvonne's ouders fietsen met haar mee en dat gaat natuurlijk niet zo hard. Bij de pont over het Noordzeekanaal ontmoeten wij elkaar. Ik maak kennis met Yvonne's ouders. Ze blijken mijn blog goed te volgen. Als Muis' ouders rechtsaf slaan naar Zaandam, rijden wij samen via Assendelft en Wormerveer naar De Woude. Dat gaat met een lekker gangetje van 36 tot 39 km/u, ja die Muis kan goed fietsen. Onderweg praten we even over Martje Nieman. Zij wordt geplaagd door een hernia, oervervelend. Beterschap Juffrouw Katje!. Yvonne gaat direct door naar Burgerbrug.
60 km.