dinsdag 5 juli 2011

Garmin Montana volgt Oregon op

In 2008 heb ik de Garmin Oregon 400T in gebruik genomen. Daar heb ik heel veel plezier van gehad. Het moderne aanraakscherm en de intuïtieve bediening zijn me bijzonder goed bevallen. Eén wens bleef, het scherm mag helderder en ook nog wat groter.
Garmin heeft mijn gebeden verhoord en de Montana 600 serie geïntroduceerd. Een zeer veel helderder en contrastrijker scherm met meer beeldpunten. Het nadeel, 95 gram meer gewicht neem ik op de koop toe.
Vandaag arriveert de Montana 600 en nadat deze 4,5 uur is opgeladen kan ik er mee spelen. De Montana heeft een lithium-Ion accu die kan worden verwisseld voor 3 AA NiMh accu's. Totaal kan er dan 22 uur mee worden genavigeerd.

De verschillen zijn echt spectaculair. Zowel de helderheid, het formaat en het contrast van het scherm zijn zowel in zonlicht, onder bedekte hemel en binnen fantastisch.
De foto's geven wel een redelijk beeld, in werkelijkheid is het verschil nog groter, in positieve zin dan.
De Montana werkt sneller dan de Oregon en de bediening is nog wat makkelijker geworden.
Je kunt de Montana kopen vanaf net onder € 400,-.

De bovenste foto is een opname in direct zonlicht, de onderste foto is in huis genomen. In beide gevallen is de achtergrondverlichting op 100% ingesteld. Zo gebruikte ik de Oregon ook altijd. Bij gebruik zonder achtergrondverlichting is de Oregon vrijwel onbruikbaar behalve bij zonlicht achter. De Montana is ook dan perfect afleesbaar, maar blijft bij een bedekte hemel ook goed afleesbaar.