woensdag 15 februari 2006

Te Paard publicatie


In het komende nummer van Te Paard zal onderstaand verhaaltje over 'paard en Quest' verschijnen. Te Paard wordt in een oplage van 16.000 stuks verspreid bij maneges, pensionstallen en ruitersportzaken in Noord-Holland.

TE PAARD EN TE QUEST…

De mooie Noord Hollandse kuststreek nodigt recreanten van allerlei pluimage uit, om op een zonnige dag erop uit te trekken. Dat dit genieten soms leidt tot verbale of andere botsingen, zal niemand echt verbazen. Wim Schermer, hobby ligfietsen, is een ervaringsdeskundige op dit gebied.

Hij beoefent zijn sport op, of liever in, een door paardenogen waargenomen U.F.O., de Quest genaamd. Erg geel en erg eng! De Quest is een driewielige ligfiets met een gestroomlijnde kuip er om heen. Wim is zich er terdege van bewust, dat paarden zich hiervan een hoedje kunnen schrikken en benadert de dieren met hun berijders altijd met de nodige voorzichtigheid.

Als hij weer eens langs Manege De Hoef fietst, besluit hij zijn eerdere voornemen, paarden aan de knalgele ligfiets te laten wennen, uit te voeren. Het plan wordt enthousiast door de leiding van de manege ontvangen en samen besluiten ze het uit te voeren.

Het succesvolle verloop van de training is te lezen en te zien op de weblog van Wim Schermer:
http://wimschermer.blogspot.nl/2011/05/paarden-en-velomobielen.html

Een bijzonder en positief initiatief van Wim Schermer om paarden- en fietsrecreanten nader tot elkaar te brengen.