vrijdag 23 november 2012

Oliebollentocht 2012 in Zwolle

Oliebolle in Zwolle....De 17e editie van de Oliebollentocht rijdt door de Kop van Overijssel, 60 kilometer met heeul veeul andere velomobielen. De informatie over de tocht wordt nu in 4 talen via dit nieuwsbericht bijgehouden.

Op zaterdag 29 december wordt in Zwolle de beroemde Oliebollentocht verreden. De 17e editie en "Velomobiles only". Breken we het record van vorig jaar: 149 stuks?

Vanaf half tien inschrijven, en dan wat warms drinken bij De Vrolijkheid in Zwolle. We gaan dan deelnemers tellen voor de recordpoging. En dan om 11.00 in groepen van zo'n 50 velomobielen op pad. We volgen een mooie route van 60 km. waarbij het enige stoplicht dat van de veerpont te Genemuiden is. Verder volgen we de Vecht en het Zwarte Water, reden om deze tocht ook wel "een Dijk van een Tocht" te noemen. Door de dijken mooie vergezichten. Maar ook dwars door Hasselt, een oud hanzestadje, later tussen wuivende rietkragen in het kleinschalige landschap van de Kop van Overijssel.
We pauzeren in Belt-Schutsloot met een stuk appelgebak met warme drank naar keuze.
Bij terugkomst staat er een stevige bak door de waardin gemaakte snert met een plak roggebrood en katenspek klaar. Vegetarisch: Geen probleem, een goed alternatief staat er naast. Natuurlijk zijn ook de oliebollen niet vergeten....Ze worden letterlijk gebakken waar we bij staan.....

De track komt hier plm. 10 december als link naar de download te staan. In Zwolle ligt een stapeltje papieren routebeschrijvingen klaar.

Een overnachting voorafgaand/aansluitend aan de tocht is mogelijk. Wegens succes is het bij mij stampvol, maar ik bemiddel momenteel voor (groeps-)overnachtingen in de buurt. Een tweede lokatie voor 12 deelnemers, à 20 euro per nacht incl. ontbijt is gevonden.

Vrijdagavond gaat het cafe van ons CW-projekt, waar een deel ook overnacht, speciaal voor ons open.

En reserveer meteen die grote mok (300cc) met het logo van de tocht . De mok heeft een vrolijk gekleurd oor en rand, en is tot 14/12 bij te bestellen bij opgave voor de tocht. Met de "winst" verwennnen we onze vrijwilligers ;-)

Adres: De Vrolijkheid, Meppelerstraatweg 3, Zwolle.
Dit is aan de afrit 20 van de A28, Zwolle Noord.

Inschrijven, wel eerst even inloggen op ligfiets.net, voor dit fantastische evenement op Ligfiets.net.

Informatie van en door Quesjer